Ma 2021 október 28. Simon, Szimonetta napja van. Holnap Nárcisz napja lesz.
Ujhelyi újra EU-s pénzekért sivalkodik

Ujhelyi újra EU-s pénzekért sivalkodik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Pistinek aztán van bőr a képén!

Az MSZP szándéka, hogy a következő európai uniós fejlesztési ciklusban több olyan forrás álljon az önkormányzatok rendelkezésére, amelyet közvetlenül hívhatnak le Brüsszelből - mondta Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus kifejtette, az EU támogatásai sok önkormányzatnál elérték a céljukat, de vannak olyan példák is, ahol a fejlesztési források a központi hatalom érdekit, illetve „egyes oligarchák” gazdagodását szolgálták.

Az MSZP ezért a jelenleginél több olyan uniós alapot követel, amelyet az önkormányzatok közvetlenül megpályázhatnak például helyi egészségügyi, oktatási, közlekedési, illetve környezetvédelmi programjaik megvalósítására. Így a polgármesterek és a képviselő-testületek is nagyobb döntési szabadságot kapnának, függetlenül attól, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki kötődésűek – tette hozzá.

Ujhelyi István közölte továbbá, hogy „Te mire költenéd az európai uniós forrásokat?” címmel internetes felmérést indít a különböző településtípusokon élők fejlesztési igényeinek feltérképezésére.

Csőzik László, Érd ellenzéki polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta, településükön az utak mindössze harmada aszfaltozott, ezért a helybéliek feltehetően elsősorban a közlekedési infrastruktúra fejlesztését várják el. Emellett a kötöttpályás közlekedés lehetőségeit is bővíteni kell az ingázás megkönnyítéséért, továbbá egy bérlakás-építési program beindítása is szükséges lenne a fiatalok és a szociális szempontból lemaradók támogatására – fejtette ki az MSZP által is támogatott polgármesterjelölt.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5664) Tv fotel (65) Gazdaság (662) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Tereb (138) Irodalmi kávéház (506) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Sport (729) Nagyvilág (1463) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Flag gondolja (33) Történelem (14) Mozaik (83) Autómánia (61) Jobbegyenes (2136) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>