Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Ujhelyi ezúttal is a választókba törli a lábát

Ujhelyi ezúttal is a választókba törli a lábát

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Érdekes ember ez a már az MSZP-nek se kellő Pistike...

 S ahogy az Esély nevű politikai csoportosulásának támogatatlansági adatait nézem, valahogy a társadalom politika iránti érdeklődő részében se nagyon tud megkapaszkodni.

Legutóbbi Facebook-bejegyzése is ezt erősíti, amely – ahogy az már Ujhelyinél rendszeresen lenni szokott – több sebből vérzik. Most az egyébként a bérük emelésért meg még ki tudja miért tüntető pedagógusokat akarja védelmébe venni úgy, hogy a hátukra állva rúgjon nagyot a kormányba. Ám a történet most sem építi, sokkal inkább továbbrombolja Ujhelyi személyiségét. Már saját kommentelői is megmosolyogják, ami azért nagyon gáz.

Azt írta ez a jóember, hogy: „A hatalom, amely hagyja, hogy vazallusai tisztességes tanárokba töröljék a lábukat, nemcsak gyáva, de végtelenül nyomorult is.”

Kezdjük a végén: a nyomorult kifejezés helyett lehetett volna szánalmat keltő, elesett, szerencsétlen, nevetséges melléknevet is használni. Ujhelyi szerint ilyen lenne a hatalom. Én ezzel nagyon nem értek egyet, de Antall József megtanított bennünket egy francia politikus mondására, miszerint a politikában az, hogy gazember, csak annyit jelent: eltér a véleményünk.

De lássuk előbb a kommentelőket, nekik miben tér el a véleményük Ujhelyiétől.

Karcsi: „István már megint valótlanságokkal, rosszindulatúan uszít. Tegye már magasabbra azt a szellemi lécet!”

Gyuszi: „Hagytátok, hogy a tisztességes tanárok gyalogoljanak több 100 km-t, a guruló $-okból nem futotta egy buszra.”

Beatrix: „Az a hatalom, amely ezrével bocsátotta el a pedagógusokat, milyen?”

Emma: „Ti meg kirúgtátok őket, semmibe véve a megélhetésüket. Na ezt nézitek ti megbecsülésnek.”

Péter: „Pisti, te nem változtál! Butaságokat beszélsz, azaz írogatsz. 5 millás biztos (biztos?) fizuval a zsebedben még 2 évig, szóval neked könnyű, no persze bele sem szakadsz a munkába, mint pl. a pedagógusok… Szerintem inkább azon gondolkodj, hogy a rablott mandátumodat mikor adod vissza a még talán létező MSZP-nek?”

Azt gondolom, az olvasók pontosan látják Ujhelyi félrevezető, hamis szándékát, és valószínűsítem, nagyon is egyetértenek a francia politikussal.

Javaslom, tegyük nagyító alá Pisti mondatocskáját. Azt írja, a hatalom vazallusai a tanárokba törlik a lábukat. Nyilván a belügyminiszterre gondol, mint vazallusra, aki a kormány tagja, s mint ilyen a hatalom része. Aztán itt van ez a „tisztességes tanárok” kifejezés. Erre vonatkozóan éppen Orbán Viktort kérdezték sajtótájékoztatóján, aki a Magyar Tudományos Akadémia álláspontjával kapcsolatban fejtette ki véleményét. Az intézmény az elbocsátott tanárok visszahelyezéséért szállt síkra: A kormányfő kifejtette: „Én tisztelője vagyok az akadémiának, ezért nem minősítem az álláspontjukat, de olyat még nem láttam az elmúlt harminc évben, hogy az akadémia nyílt törvénysértésre szólítsa föl a kormányt. Ez egy szokatlan dolog. Így is kell kezelnünk.” Szintén kérdésre válaszolva, a polgári engedetlenségről Orbán Viktor aláhúzta: „Hogyha valami nem létezik a jogban, akkor jogi vitában ne használjuk ezt a kifejezést, ezért kerültem én is. Van a tiltakozásnak törvényes formája meg nem törvényes formája. Ha valaki sztrájkol, az a törvényes forma. Ha valaki beüzen, hogy ma nem megyek be dolgozni, az a törvénytelen, akárhogy is nevezik.”

Tudja ezt persze Ujhelyi is, de nem kétséges, hogy szándékosan megint szembemegy a valósággal, azaz a tisztességes magyarok érdekeivel. Egyáltalán nem érdekli az igazság, ami az intézkedések alapját adja, és itt szükségszerűen a kormányfő képviseli. Csak szerencsére láthattuk, ezt már a választók sem veszik be. A kommentelők átlátnak a szitán, tisztában vannak azzal a gagyival, amit Ujhelyi politikai munka címen el akar adni nekik, hogy hergeljen, gyűlöletet keltsen a kormány ellen.

Jól látszik, hogy elegük van abból, hogy az általuk megválasztott képviselő nem az érdekeikért dolgozik, hanem lenézésükkel éppenhogy beléjük törli a lábát, hogy kölcsönözzem tőle ezt a degradáló kifejezést.

És egy kis korrekció Péter kommentjéhez. Nem öt, hanem nettó hatmillióért műveli mindezt havonta Ujhelyi. Remélhetőleg, már csak a jövő évi választásokig.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2823) Gasztronómia (539) Életmód (1) Heti lámpás (322) Politika (1582) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Gazdaság (713) Nézőpont (1) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Egészség (50) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7708) Vetítő (30) Tereb (146) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>