Ma 2019 május 26. Fülöp, Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.
Újabb ellenzéki aszfaltfestés

Újabb ellenzéki aszfaltfestés

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezek nem normálisak!

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint a magyar kormány a Kínától kapott hitelekért és pénzért cserébe szemet huny a tibeti nép elnyomása felett.

A képviselő vasárnap Budapesten a Kína-ellenes tibeti felkelés 60. évfordulójának alkalmából rendezett sajtótájékoztatón azt mondta, hogy amíg a Fidesz ellenzékben volt, számos taggal kiállt a tibetiek elnyomása ellen, hatalomra kerülése után viszont elkezdte üldözni azokat, akik Tibettel kapcsolatban felszólaltak. 

Amikor a kínai vezetés Magyarországra látogatott 2017-ben, a Fidesz a rendőrséggel távolítatott el egy tibeti zászlót tartó embert, hogy ne zavarja meg a kínai konvojt - tette hozzá.     

Szél Bernadett közölte, Tibet a múlt század közepe óta elnyomásban van, a kínai kommunisták pedig semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy Tibetet eltöröljék a Föld felszínéről.     

Az elnyomás számos formában van jelen a világban, van, ahol brutálisan erős eszközökkel, és van, ahol olyan vezetők vannak, akik megpróbálják elhallgattatni az embereket azzal, hogy öncenzúrára kényszerítik őket - mondta, hozzátéve, nem szabad úgy tenni, mintha minden rendben lenne.     

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök kétszínű, mert csak ellenzékben törődött Tibettel, a kormányon viszont a Kínai Kommunista Párt pénze mindennél többet jelent neki. A párttal való üzletelés közben nem érdekli őt, hogy a kínaiak az összes joguktól megfosztották a tibetieket - mondta.     

Közölte, a Momentum elutasítja, hogy az elveket hátrahagyva, csak a gazdasági kapcsolatok vezéreljék egy vezető politikáját. Egyébként sem nem lehet megbízható partner egy olyan állam, amely a saját országában átgázol a kisebbségeken. A szabadságjogok és a kisebbségi jogok ugyanis mindenkit megilletnek - jegyezte meg.     

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a Párbeszéd következetesen kiáll Tibet mellett. Szerinte inspiráló, hogy a tibetiek hatvan éve erőszakmentesen fellépnek az elnyomással szemben.     

Az egyes nemzetállamok önmagukban gyengék ahhoz, hogy szembeszálljanak Kínával, ezért erős, együttműködő, az érdekeit és értékeit hatékonyan képviselő Európát kell felépíteni - mondta az országgyűlési képviselő.     

Szél Bernadett, Cseh Katalin és Tordai Bence a sajtótájékoztatón tibeti zászlókat lengettek, és "Free Tibet!" feliratot festettek a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége előtti aszfaltra.     

Tibetben 1959. március 10-én felkelés tört ki az 1951 óta tartó kínai uralom ellen, a lázadást azonban a kínai hadsereg leverte. A két hétig tartó harcokban 87 ezer ember halt meg, a megtorlások során több tízezren kerültek börtönökbe és munkatáborokba. A konfliktus nyomán a dalai láma Indiába menekült, és azóta is emigrációban él Dharamszalában.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1305) Gazdaság (608) Egészség (50) Jobbegyenes (1521) Vetítő (37) Irodalmi kávéház (460) Kultúra (4) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Mozaik (6) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (205) Flag gondolja (32) Politika (1571) Tereb (125) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Mozi világ (440) Sport (727) Történelem (3) Belföld (5) Mondom a magamét (3628)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>