Ma 2021 január 16. Gusztáv napja van. Holnap Antal, Antónia napja lesz.
Újabb botrány a Momentumos polgármester körül

Újabb botrány a Momentumos polgármester körül

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ebből csúnya bukás lesz!

Göd momentumos polgármestere a képviselő-testület kétharmada szerint törvénytelenül kötött szerződést a szomszédos Vácott egy környezetkárosítási ügyben megismert jogásszal. Hevesi Kristóf ügyvédnek a Samsung terjeszkedése elleni pertársaságot kellene létrehoznia.

Egyre-másra esnek ki a csontvázak Balogh Csabának, Göd polgármesterének szekrényéből. A momentumos városvezető a képviselő-testület kétharmada szerint saját hatáskörét ismét túllépve, a hivatal szabályzatát megszegve kötött szerződést Hevesi Kristóf ügyvéddel, akinek a Samsung terjeszkedése elleni, Balogh Csaba és vélhetően pártvezetése fejéből kipattant pertársaságot kell összegründolnia.

Csakhogy az ellenzék a sors iróniájának tartja, hogy míg Vácott Hevesi az eddigi adatok szerint áttételesen részese lehet egy környezetkárosításának, addig Gödön Balogh Csaba megbízására a Momentummal együtt a Samsung ellen hergelik a lakókat, és kétes kimenetelű, ám jól megtérülő pertársaságba csalogatják őket. Úgy tudni, Hevesi szerződését úgy kötötték, hogy az önkormányzat előre fizet neki, és a megbízás után még sikerdíj is megilletné.

A gödi polgármester ellenzéke szerint az értelmetlen és önhatalmúlag létrehozott, általa kitalált pertársaság a Samsung ellen azoknak semmilyen megoldást sem nyújt, akik a gyár közvetlen közelében laknak, és el szeretnének költözni. Arról nem is beszélve, hogy az ellenzék szerint mindössze Balogh és pártja politikai érdekeit szolgálja az akár évtizedekig is elhúzódó per.

Balogh közben a Facebook-oldalán magyarázza a bizonyítványt, és az LMP-s – általa egyébként a napokban menesztett – alpolgármesterét nevezi meg, mint aki egyszemélyben akar tárgyalni a Samsunggal, ezért politikai hecckampányt folytat ellene, aki egyébként a demokráciát és az embereket képviseli.

Ami az említett váci környezetkárosítási ügyet illeti, az nincs semmilyen közvetlen ráhatással a gödi eseményekre, a kapcsolatot Hevesi személye jelenti.

Vácott egy olyan tó került veszélybe, amelyben ottjártunkkor védett tavirózsát, védett vidrára utaló nyomokat láttunk. Azt a tavat szándékoznak feltölteni építési törmelékkel, amelyet a gazdag madárvilág miatt a madártani intézet munkatársai is rendszeresen látogatnak. Környezetvédelmi szakembereknek sokat mondhat az az adat is, miszerint a tó alig több mint 1000 méterre van a Dunától, amivel nyilvánvalóan összeköttetésben van a talajvizen keresztül.

Az már csak ráadás, hogy az építési törmelék feldolgozása és deponálása miatt rendszeresen porral szennyezik nem csak a václigeti, de a sződi és sződligeti házakat is.

Mint azt a Magyar Nemzet már megírta: Balogh Csaba már hosszabb ideje háborúban áll a képviselő-testület többségével. A pandémia alatt egyszemélyben hozott döntéseinek döntő többségét]]> kétharmados többséggel leszavazták]]> a járványhelyzet utáni első teljes önkormányzati testületi ülésen. Az önkormányzat így megszabadult több, az ellenzéki többség által legalábbis kétesnek tartott szerződéstől, illetve tanácsadótól. Ezek közül csak egy volt Luscsik János, az egykori politikai kalandorhoz, Welsz Tamáshoz kapcsolódott Sólyom Airwaysben egykor feltűnő közbeszerzési (!) tanácsadó. A polgármester annak ellenére kötött önhatalmúlag szaktanácsadói szerződést az Iglu Ltp Kft.-vel, hogy az önkormányzati testület többsége is ellenezte a megállapodást, a Pénzügyi Bizottság pedig nem döntött az előterjesztésről.

Időközben persze az is kiderült, hogy a közbeszerzési tanácsadót öt évre ]]>eltiltották]]> a cégvezetéstől, ami azonban egyáltalán nem zavarta Balogh Csabát, hogy szerződjön az egyébként Luscsikhoz köthető céggel, amelynek nevében maga Luscsik járt el. Az önkormányzati többség semmissé tette a szerződést, igaz, a polgármester – információnk szerint – még mindig nem írta alá a testület által elfogadott határozatot. Márpedig ha kicsúszik a 15 napból, törvényt sért.

Szemán László János - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Gazdaság (656) Tv fotel (65) Történelem (14) Politika (1571) Belföld (5) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5036) Irodalmi kávéház (502) Heti lámpás (249) Nagyvilág (1453) Életmód (1) Sport (729) Egészség (50) Jobbegyenes (1945) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Tereb (140) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>