Ma 2022 június 29. Péter, Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.
Tudásválság

Tudásválság

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Borúsnak látja a most kezdődő tanévet Kunhalmi Ágnes

, a szocialisták választmányának elnöke, a párt oktatáspolitikusa, aki szombati sajtótájékoztatóján hosszan elemezte a Fidesz iskoláztatási rendszerét.

Megtudtuk, hogy az Orbán-kormány elképesztő tudásválságot okozott az ifjúság körében, a pedagógusok és a gyermekek túlterheltek, ráadásul nagy a pedagógushiány, az elkeseredett pedagógusok külföldre mennek. Dráma van, sőt világvége. Tudásválság. Ne csodálkozzunk, hogy az elmúlt években több tízezer gyerek esett ki általános iskolai végzettség nélkül az rendszerből, tovább nőtt a funkcionális analfabetizmus. Hülyül az ország – összegezte tapasztalatait a kulturális asszonyka, aki azt is elárulta, hogy Orbán Viktor szándékosan butítja a fiatalságot azzal, hogy neohorthysta, neokeresztény, kőkonzervatív alapon álló Nemzeti alaptantervet kényszerít rá a gyerekekre.

Kunhalmi Ágnes nem először jelentette ki, hogy a kormány oktatáspolitikája tragikus tudásválságot okoz. Tavaly decemberi emlékezetes beszédében arról szólt, hogy pártja kormányra kerülése után gyökeres változtatások kezdődnek majd. Mindenekelőtt kikiáltják a negyedik köztársaságot, mert nemcsak az oktatás, de az egész ország a szakadék szélén áll, a gyermekek éheznek, az egészségügy csődközelben, a lakosság fele pedig olyan szegény, mint a templom egere stb. (Akkortájt Ágnes asszony volt az MSZP „hivatalos arca”, neki kellett volna hitelt érdemlően nevetgélnie a nyilvánosság előtt – de csak szimpla vihogásra futotta…)

Amióta Kunhalmi Ágnes „oktatáspolitikus” az elmúlt őszi EFOTT-fesztiválon idvezült tekintettel vörös csillagot pingált az akkori MSZP-elnök, Molnár Gyula karjára, magam is rádöbbentem: tényleg szörnyű dolog a tudásválság…

Pilhál György - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Történelem (15) Politika (1581) Vetítő (30) Heti lámpás (259) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6149) Belföld (7) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1465) Egészség (50) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (141) Gazdaság (665) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Életmód (1) Sport (729) Jobbegyenes (2342)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>