Ma 2021 május 11. Ferenc napja van. Holnap Pongrác napja lesz.
tgm.jpg

TGM: Mesterházy Attila és a rémkoalíció

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Kedden, március 8-án ]]>azt]]> írtam, hogy úgy látszik, némelyek a Jobbik, az MSZP és az LMP koalícióját fontolgatják.

Többen emlékeztetnek rá, hogy ez az ötlet (más formában) már fölmerült öt évvel ezelőtt, amikor ]]>Karácsony Gergely „technikai koalíciót” javasolt]]> az alkotmányos rend megváltoztatására, nem közös kormányzásra. Senki nem állt kötélnek.

   Mindenestre korrekt és egyértelmű válasz érkezett Mesterházy Attilától, aki tömören közölte a Facebookon, hogy SOHA. Örülök, hogy aggodalmaim fölöslegesnek bizonyultak. Ebben szívesen tévedek.

   Kösz, Mesterházy Attila.

   De persze evvel a megnyugtató válasszal – amelyet sajnos nem követett tudtommal az LMP hasonló cáfolata – nincs minden elintézve, mert a weimari korszak bizonyos tendenciáira emlékeztető bal-jobb konvergenciának vannak a puszta „pártpolitikánál” mélyebb aspektusai. Ezek tárgyi, szociológiai és kulturális alapjait az ilyesmire érzékeny Böcskei Balázs írta le eddig a legjobban a Jobbikról szóló kitűnő és veszedelmes ]]>cikkében]]>. Az objektív konvergencia akkor is létezik, ha a hivatalos (szociáldemokrata, zöld) balközép a parlamenti politika szintjén ezt – szerintem helyesen – elutasítja. (Bár a legtöbb európai országban a menekültkérdést illetően, amely pillanatnyilag a legfontosabb probléma, létrejött már a de facto nagykoalíció mind a konvencionális „nagypártok”, mind a „cutting edge” gerillamédiák között. Vö. ]]>http://souciant.com/2016/02/21st-century-anti-semitism/]]>.) Épp úgy van jobboldali, mint baloldali „euroszkepticizmus” és „antiglobalizmus” (nálunk az LMP-re és környezetére egyszerre jellemző mindkettő). Mellesleg az EU mindeközben csakugyan a veszett fejsze nyele.

   De az se változott az 1920-as évek óta, hogy a „ni droite, ni gauche” a fasizmus jelszava.

Tamás Gáspár Miklós - ]]>http://dinamo.blog.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1454) Mondom a magamét (5288) Gasztronómia (539) Egészség (50) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Politika (1578) Tereb (140) Kultúra (6) Mozi világ (440) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (255) Autómánia (61) Belföld (6) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (505) Gazdaság (657) Jobbegyenes (2023) Életmód (1) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>