Ma 2022 január 27. Angelika napja van. Holnap Károly, Karola napja lesz.
camelpark-675x443.jpg

Tevesütemény

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nagyon nehéz az embernek elszakadnia onnan, ahol felnőtt. Tulajdonképpen örökké számíthat a mardosó honvágyra, melyet szinte bármi, ami a hazájára emlékezteti, ki tud váltani.

Proust nagyszerű regényében – melyet sokkal többször emlegetnek, mint olvasnak – egy madleine-nek nevezett sütemény idézi fel egyszerre az eltűnt időt a főhős számára. Ilyen emlékei mindenkinek vannak, azonban nem mindenki érzékeny annyira, hogy az elegáns, antik porceláncsészében, ezüstkanállal felszolgált tea indítsa meg a fantáziáját. Az ilyeneknek nyilván valami nagyobb, közvetlenebb, szembetűnőbb dologra van szüksége, hogy egyszerre visszarepüljön időbe, a gyermekkor felejthetetlen tájaira.

Egy migráns számára ilyen lehet a hajnali tevebőgés, vagy a teveszar diszkréten szállongó illata, melyek a boldog szülőhazájára emlékeztetik őt.

Örömmel olvasom, hogy a távoli kies Svédországban, mely – a klímájától eltekintve – méltán nevezhető a migránsok Mekkájának, úgyszintén rájöttek a kedves emlékek identitásképző fontosságára és a felismerést tett is követte.

A festői Göteborg városában ugyanis elhatározták, hogy Teveparkot létesítenek a nagy számban ott élő migránsok számára, elősegítendő a jobb beilleszkedésüket a hagyományosan teveszerető svéd társadalomba. Göteborg városát már a vikingek is lakták és azt a hollywoodi filmekből tudjuk, hogy vikingek – ahogy a britonok, angolszászok és rómaiak – egy jelentős része néger volt, így bizonyára tevét is tartottak, bár ez a filmekben nem volt látható. Nyilván a teve vizialkalmassági hiányosságainak okán. Egyébként, a vikingek másik része pedig – ugyancsak az ominózus filmek tanúsága szerint – buzi volt, de ez most mellékes.

Amint arról a Göteborg Posten nyomán ]]>a Breitbart nevű kiadvány hírt adott]]>, a projektben igen komoly szerepet játszik egy bizonyos Nagy Géza nevű magyar honfitársunk is, méghozzá mint a projekt ötletgazdája. Csalódtam volna, ha egy ilyen nagyszerű gondolat mögött nem tűnik fel a magyar lángelme. Egész Svédországba nem szorult ennyi kreativitás, mint amennyit egy ilyen hétköznapi nevű magyar ember két feles után könnyedén elővarázsol.

Az indoklás szerint a tevetartás olyas elfoglaltság, melyet a migránsoknak nem kell tanítani, hiszen minden csínját-bínját ismerik von Hause aus és minden pillanatát élvezik is. Miután amúgy is azért jöttek hozzánk, hogy fellendítsék elmaradott, hanyatló társadalmainkat, szívesen megosztják velünk ezt a tudásukat. Ezek az ismeretek egyébként oly mélyen fészkelték magukat a tudatukba, hogy mást már nem is tudnak megtanulni.

A park – természetesen – mindenki számára nyitva lesz és a fejlesztők elképzelése szerint tömegével fognak özönleni a látogatók, így a vállalkozás hasznot is hajt majd. Külön előny, hogy egyáltalán nem kell képezni a leendő személyzetet, mi több ők, taníthatják az őslakosságot.

A teve megadja a migránsnak az integrációhoz szükséges magabiztosságot.

Hiába rekesztik ki, különböztetik meg a rasszista, iszlamofób helyi fehérek, elég csak egy pillantást vetnie a kedvenc tevéjére és máris kisimulnak a ráncok a homlokán.

Úgy képzelem el a dolgot, hogy először egy nagy területet felszórnak vastagon homokkal. Mindenképpen fontos, hogy autentikus homok legyen, egyenesen Arábiából, mert a teve csak abban érzi magát jól. A couleur locale kedvéért természetesen itt-ott néhány aknát is eláshatnak bele. Azután felépítik a kiszolgáló létesítményeket is. Lesznek teveistállók, versenypálya, és lelátók is, ahonnan a közönség megtekintheti a bemutatókat. Az adott éghajlati viszonyok között sajnos a tevék fűtött istállót igényelnek, mert a svéd télben a teve csak szívatóval indul. A teve esetében pedig ne gondoljunk semmi viszolyogtató, ugyanakkor az arab kultúrától nem idegen áthallásra a szivató kapcsán, mert közismerten agresszív, harapós állat.

Sokrétű, autentikus arab szórakoztató műsorokkal készülnek majd a látogatók elkápráztatására, akiket a világ minden részéből várnak.

  • Lehet majd tevegelni és más egzotikus népszokásoknak is hódolhatnak a látogatók. Olyan műsorszámok lesznek közöttük, mint például az ellenkormány alakítási vetélkedő. Ez egy ősi mohamedán népi játék, lényege, hogy a résztvevő csapatok közül ki tud adott idő alatt több ellenkormányt alakítani, miközben lemészárolja a többieket.
  • Vagy szabadfogású kereszténysanyargatás.
  • A ki tudja találékonyabb halálos fenyegetni a zsidókat, miközben elszalad előlük.
  • Esetleg százméteres segély tarhálás.
  • Aztán ott van a bungee jumping buzik számára kötél nélkül.
  • A bemutatókon résztvevők egy részének számára lehetővé válik a személyes találkozás Allahhal és Mohameddel, az ő prófétájával, ami minden mohamedán szíve vágya. És még csak fel sem kell robbantania magát érte.

Természetesen a hír közreadói nem feledkeznek el megemlíteni, hogy a tevepark ún. „alacsony széndioxid kibocsájtású” projekt, mert a magas tevekibocsájtás alacsony széndioxid kibocsájtással jár. És ez roppant fontos.

Sajnos azonnal megszólalt a kicsinyhitűek kórusa is. Ők rossz ötletnek tartják a tervezett teveparkot, sőt, rasszistának is nevezik azt. Szerintük a migráns és a teve – mint megtörhetetlen egység – pusztán az elnyomó fehérek sztereotípiája és a migránsok valójában a cuki pandamackót szeretik. Komoly problémát okoz, hogy egyes migránsok városiasodtak, már távol tartják magukat a tevéktől és egyéb bukolikus örömöktől. Whoopi Florence Hansen, helyi lakos például úgy nyilatkozott, hogy amennyiben tevéket szeretne látni, akkor inkább maradt volna Namíbiában.

Örömmel látom, hogy a haladó nyugat nem fogy ki a jobbnál jobb ötletekből a migránsok jóléte érdekében. Nyilvánvaló, hogy minél inkább hasonló körülmények, dolgok, állatok veszik körül őket, annál komfortosabban érzik magukat.

Bár, ha végig gondoljuk a dolgot, akkor felvetődik a kérdés: ha ez a fontos, akkor mi a fenéért hozatjuk ide őket?

]]>http://aristo.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1464) Irodalmi kávéház (509) Autómánia (61) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Jobbegyenes (2205) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5844) Tereb (140) Gazdaság (664) Tv fotel (65) Belföld (6) Heti lámpás (256) Politika (1579) Vetítő (30) Sport (729) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>