Ma 2018 december 19. Viola napja van. Holnap Teofil napja lesz.
Szél nem kapott virágot Werbertől

Szél nem kapott virágot Werbertől

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Lehet Más a Politika.

„Kicsit sajnálom, hogy pont nőnapon hagyott itt minket” – mondta Szél Bernadett LMP miniszterelnök-jelölt Ron Werber távozásáról. És mennyire igaza van ennek a bölcs, vezetésre termett asszonynak. Tényleg ez volt a legnagyobb baj az izraeli kampányguruval. Nem pedig az, hogy az egyébként is léha indíttatású pártot totálisan prostituálták vele. Ő meg egy idő után azt mondta: ehhez is hülyék vagytok.

Lehet Más a Politika. Ezzel a névvel én tényleg nem akarok most poénkodni, annyian megtették már, hogy újszülöttnek is unalmas a vicc. Nincs más politika. Pontosabban van, de azt nem lehet úgy művelni, hogy zöld levelet és bárgyú vigyort teszünk a fejünkre, ráadásul ökopártnak valljuk magunkat.

Aztán összefogunk Gyurcsánnyal, MSZP-vel, sőt, most már a Jobbikkal is. Akiknek a dübörgő bakancsaitól féltették még pár éve az országot. Jó, az a lábbeli most éppen rózsaszín mamuszra van váltva. És ennyi elég? Hát elég. Ez bizonyítja mindkét szervezet vezetőinek erkölcsi és elvi nagyságát is.

Ron Werber anno is azért jött Magyarországra, hogy pénzt keressen. Lehetett volna pék, vagy tehetséges jeruzsálemi szardínia-sütő, de politikai technológusnak állt. Ehhez is kellett szaktudás.

Persze nem csak az ötször újrahasznált olajtól, hanem a kiválasztott kuncsaftoktól is büdös az ember ruhája – de mégis jobban fizet, mint egy halsütöde.

Ron Werber első körben ezt megismerte Magyarországon a szocialistákkal és Gyurcsánnyal. Siker és kudarc is volt – de pénz mindig!

Most az LMP-vel próbálkozott. Természetesen csak azután, hogy végigjárta a komolyabb esélyeseket. Ők ismerték, nem kértek belőle. Vagy éppen kértek, csak nem maguknál, hanem máshol. Ott kell segítség… Mások tönkretételére őt szokás felfogadni. De ez csak egy forgatókönyv, és nem is a legvalószínűbb.

Hajlamosak vagyunk alábecsülni az emberi hülyeséget. Az LMP úgy állította be magát mindig, mint a civil világból érkezett, nagyon tehetséges, és főleg becsületesek pártját. Néha naivok vagyunk – de van ez így, ettől még szimpibbek leszünk.  

Ez már a párt alapításakor sem volt így. Érdekek kerestek akkor is pénzt és egyéb hasznot, embereket meg hoztak, ahonnan lehetett. Szél Bernadett a sorosi világból lett beutalva, Hadházy Ákos társelnök a „másik oldalon” utcára tett jelentéktelenek közül érkezett. Demeter Márta szocialista képviselő tavalyi csatlakozása meg… Nos, engem úgy neveltek, hogy nőre semmilyen esetben sem tegyek kellemetlen megjegyzést. Mondjuk azért az, hogy ]]>olyan embereket támogat képviselőjelöltként,]]> aki „lakóházakat, presszót, boltokat fosztogatott, jelzőtáblákat darabolt fel és értékesített” –  az arra utal, hogy erkölcsileg széles skálán játszik.

Na, hozzájuk érkezett Ron Werber tanácsadónak. Szél Bernadettet rögtön „megdizájnolták” – hát úgy működött a dolog, ahogy. Werber alighanem első nekifutásra belőlük akart első számú ellenzéki pártot csinálni. De ez baromira macerás, ha reggel, amikor dolgozni kell, az egyik vezető másnapos és hisztériás, a másik még belőve, a harmadik meg ki tudja, hol van.

Ez hangsúlyozottan nem személyfüggő megjegyzés, ez az egész LMP-re vonatkozik, úgy, ahogy van.

Aztán elkezdtek jönni az alkuk. Az egyik jobbra üzletelt, a másik balra, a harmadik meg alvilágot sem kerülgetett. Werber mondhatta: így nem fog menni a buli. Bólintottak, aztán ment tovább minden ismét, úgy, ahogy volt.

Mostanra kiderült, hogy az van, hogy nincs semmi.

Ron Werbernek meg elege lett az egészből.

Gondoljanak bele, milyen az a gátlástalan párt, amelyet még egy gyűlöletkampányt szervező is otthagy…

És az LMP-nek van miniszterelnök-jelöltje, és kormányozni is nagyon szeretne.

Na, nevessenek..! Ezeken lehet.

fotó: PS-montázs

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (4) Emberi kapcsolatok (36) Sport (727) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Flag gondolja (32) Jobbegyenes (1434) Nagyvilág (1290) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (3177) Politika (1570) Vetítő (37) Egészség (50) Történelem (3) Mozaik (2) Irodalmi kávéház (449) Tereb (125) Autómánia (61) Kultúra (3) Gasztronómia (538) Gazdaság (597) Heti lámpás (188) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>