Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Az történik, amit az oroszok terveztek

Az történik, amit az oroszok terveztek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szájtépésből csak a „szakértőknek“ lesz zöldség és gyümölcs.

— Adjon Isten, hideggel fenyegetőznek az időjósok — szólítom meg Józsi bát, miközben a kerítést igazgatom, hogy innen a kutya, onnan a baromfi ne tudjon átjutni.

— A hideg az még csak-csak, az normális, de ezek a katonai médiaszakértők, hát ezeknek józanul és nyugodtan egyszer át kéne gondolniuk, hogy miket hordanak össze — mondja a szomszéd. Bőbeszédűségén meglepődve, vagy inkább elhűlve nyögök ki egy miértet…

— Egy éve hablatyolják a baromságaikat. Azok is, akiket egyébként okosnak, jól értesültnek tart az ember, elfogja a hév és butaságokat mondanak.
— Mire gondol szomszéd?
— Hát arra, hogy az is igaz lehet, amire azt gondolják, hogy nem. Az oroszok például egyszer sem mondták, hogy villámháborút szerettek volna folytatni, mégis mindenki ezt a nyugati titkosszolgálati forgatókönyvet mantrázza, mintha meg lenne babonázva.
— Na és?
— Ha igaz, amit Putyin állít, hogy ez egy hadművelet — még ha ennek valószínűsége a fősodratú propaganda szerint kicsi is —, akkor egész más következtetéseket lehet levonni. Igaz, így nem lehet az orosz hadsereget lehülyézni, sorolni a hibáit, hanem szembe kell nézni azzal, hogy nagyjából az történik, amit ők terveznek.
— És ez mi lenne?
— Ezt én nem tudhatom, de tény, hogy kiürül Ukrajna. Arról beszélnek már, hogy lakosságának több mint felét így-úgy, de el is veszítette, és az a része, amelyik nem oroszok lakta, na az évtizedekig amerikai katonai gyarmattá válik. Az is tény, hogy az orosz hadiipar dübörög, az orosz gazdaság erősödik, önellátása sokkal hatékonyabb. Az is tény, hogy Kína és India mellettük áll, és egy év után Oroszországban gazdasági növekedést jósolnak a nyugati szakértők is. Márpedig, ha az oroszok a hadművelettel ezt szerették volna elérni, akkor ügyesen tették, arról nem is beszélve, hogy az ukrán területek kb. 20%-a most orosz kézen van.
— Ezzel valóban nehéz vitatkozni — mondom.
— No, ettől még nem vagyok szakértő, és könnyen lehet, hogy nincs is igazam, de inkább nézzünk szét a kertben, mert szájtépésből csak a szakértőknek lesz zöldség és gyümölcs az asztalon, nekünk nem — böki oda a bajsza alatt.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Heti lámpás (322) Életmód (1) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Belföld (11) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Történelem (18) Jobbegyenes (2825) Mozaik (83) Sport (729) Kultúra (9) Mondom a magamét (7719) Vetítő (30) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>