Ma 2023 május 31. Angéla, Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
„Szabó Tímea elmondta eddigi legsötétebb parlamenti beszédét”

„Szabó Tímea elmondta eddigi legsötétebb parlamenti beszédét”

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elképesztő!

 

Szabó Tímea napirend előtti felszólalásában arról beszélt: életszerűtlen, hogy a fenntartó nem tudott arról, hogy Böjte Csaba atya gyermekotthonában tíz éven keresztül erőszakoltak meg gyerekeket.

A Párbeszéd képviselője rendre „a kormány kedvenc atyájaként” emlegette Böjte Csabát, aki szerinte magát akarja sajnáltatni a megerőszakoltak helyett, és ugyanígy viselkedik a kormány is, amely még csak szóban sem ítélte el a történteket, illetve LMBTQ-propagandával söpri le az asztalról az ügyet. 

Válaszában Rétvári Bence leszögezte: a kormány mindenkit elítél, aki gyerekekkel szemben bármilyen erőszakot, főleg szexuális erőszakot elkövet. 

A Belügyminisztérium államtitkára emlékeztetett, hogy a kormány szigorította a vonatkozó szabályozást, létrehozott egy nyilvántartást, hogy mindenki ellenőrizhesse, hogy a gyereke közelébe ne kerüljön senki, aki korábban ilyen erőszakos bűncselekmény miatt el lett ítélve.  

– Mi ezt megszavaztuk, önök nem szavazták meg – szögezte le Rétvári, emlékeztetve arra is, hogy a kormány népszavazást is indított a gyermekvédelem ügyében, ám az ellenzék ekkor érvénytelen szavazásra buzdította az embereket.

 „Ennyire volt fontos a gyermekvédelem az ellenzéknek” – jegyezte meg. Böjte Csabáról az államtitkár pedig úgy fogalmazott: az atya mindenfajta előítélet nélkül fogadott be több ezer gyermeket, erre tette fel az életét, csak azzal az egy dologgal foglalkozik, hogy a gyerekek ne nőjenek föl árván.

Ön viszont nem erről beszél, hanem megtámadja azt az embert, akivel kapcsolatban hívő és nem hívő számára egyaránt tisztelet és megbecsülés fogalmazódik meg. Szégyellje magát képviselő asszony, az egyik legsötétebb felszólalása volt ez az ön parlamenti történetében

– zárta szavait Rétvári Bence. 

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Koszticsák Szilárd)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (681) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Egészség (50) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (521) Mozaik (83) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Tereb (142) Tv fotel (65) Belföld (9) Heti lámpás (264) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1306) Kultúra (6) Politika (1581) Sport (729) Történelem (15) Jobbegyenes (2620) Mondom a magamét (6842) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>