Ma 2020 június 01. Tünde napja van. Holnap Kármen, Anita napja lesz.
5a8400dc67c1011b3d8679d6cd91764a.jpg

Sorkatonaság és a Punci Front

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Kövérlacinak általában épp olyan markáns a véleménye, mint a bajsza. Bármelyiket mutatja, azonnal felismerjük.

Mivel a véleménye rendre szembemegy a libnyaf nézeteivel – amit valamiért az univerzum talapzatának gondolnak, épp ezért kikezdhetetlennek –, ezért legkönnyebben a vele való viaskodásban élhetik ki liberális hajlamaikat. Ez ugyan derék dolog, de lehet másképpen is. Például elgondolkodni néhanapján.

Mi tagadás, Kövér szókimondása néha tényleg felülírja a politikai bölcsességet. Ilyen volt az, amikor nemrég a Benes-dekrétumokat emlegette, épp akkor, amikor közös V4-es gyoda-őrjáratozás folyt hazánk déli határainál. Nem jó időben, nem jó helyen, még akkor is, ha a közismerten nemzeti szocdem nézeteket valló Kövérnek ebben is igaza volt.

A házelnök most is beleszart a libsik ventilátorába, mert azt találta mondani, hogy óriási hiba volt a sorkötelezettség eltörlése. Nem is kellett sok, ]]>az index földesandrása azonnal írt egy nagyonvicceset arról]]>, hogy mi mindent kéne még visszaállítania Kövér Lászlónak. Az iskolaköpeny és a sorkötelezettség kérdésének összevetése legalább annyira eredeti, mókás és sziporkázó, mint a szilveszterkor kibontott és ott felejtett sör az erkélyen, de ugorjunk – tudományosan bizonyított tény, hogy liberális humor nem is létezik.

Persze érthető, hogy a földesandrásoknak nem tetszik az ötlet, hiszen a sorkötelezettség csomó kellemetlenséggel jár. Hadgyakorlat közben nem lehet gandzsázni, és föl is kell állni a gép elől hozzá, nem lehet a twitterről kicontrollcézett bölcsességeket küldözgetni egymásnak.

Sőt, még az is lehet, hogy rájuk ripakodna a parancsnok, mert le kéne nyomni néhány fekvőtámaszt.

Akik szolgáltak a Magyar Néphadseregben, azoknak az ellenérzéseit megértjük. Nincs szarabb annál, mint az intenzív semmittevést katonai szolgálatnak hívni – bár még így is többet tudnak erről, mint bárki, aki a szabad madarak felszabadító intézkedése után váltak ivarérett, ciszhetero férfiakká, vagy annak valamilyen utánzatává. Ugyanakkor amellett sem érdemes nagyvonalúan elmenni, hogy a Magyar Néphadseregnek nevezett mennyiségből nem lett minőség a rendszerváltozás után sem. Kiképeztek egy halom feketeöves alkoholistát és hadnagyi rendfokozattól fölfelé csak lopni járt beléjük a lélek.

De a diktatúrából kiszabaduló független, demokratikus Magyarország nyugodtan felállíthatott volna egy valóban működő hadsereget, és ennek lehetett volna része a sorkatonai szolgálat is. Akkor persze mindenki örült, hogy nem kell fél-egy évre elmenni lőszer hiányában lövöldözést imitálni meg fogkefével tisztítani a körletet, addig is lehet kocsmázni, aztán ebből lett az a generáció, amit most látunk: puhány, tohonya sírós kis pöcsök (tisztelet a kivételnek), akik Tibiatya kocsmája előtt állnak a sorban a pattanásaikkal és várnak órákat a hidegben, hogy megihassanak egy sört. Mégegyszer: egy sörért állnak sorba. Bu_da_pest_en.

Libnyafék persze abból indulnak ki, hogy az égvilágon semmi szükség sorkatonai szolgálatra, egyrészt mert van hivatásos hadsereg, másrészt mert a NATO tagjai vagyunk – apukáik nyilván ugyanígy érveltek a Varsói Szerződés mellett is. És mi tagadás, tényleg hasznos nekünk a NATO, mert a délszláv háború idején olyan jó állapotban volt a Honvédség, hogy egy közepes szerb falu kocsmai közönsége el tudta volna foglalni az egész országot.

A libnyaf logikája amúgy utolérhetetlen. Az ő szokásuk hangoztatni az önállóságot és az öngondoskodást, amíg Kókajaniék terveit meg a 300 forintos napidíjakat kell támogatni. Ám azonnal elfelejtik az önállóságot, amint az olyan mellékes témákra kerül sor, mint a haza védelme. Meg ez amúgy is olyan ósdian hangzik, pont olyan, mint Kövér bajsza. Mert hát nem megvéd minket az a harmincezer hivatásos, meg a NATO?

Ezeket a kellemetlen dolgokat mégiscsak intézzék csak mások!

A sorkötelezettség eltörlése katalizátora volt annak a folyamatnak, amelynek lényege az, hogy mi csak élünk bele a világba, és minden alapvető dolgot elvégeznek helyettünk mások. A nagy kérdések már úgyis eldőltek, a világ multikulturális és liberális lett. Így jött létre az állítólag férfiakból álló Punci Front, amelynek tagjai a teáskanalat is alig bírja fölemelni, nyervog a világbékéről, de összefossa magát, amikor az oroszok bevonulnak a Krímbe, és rikácsol, hogy a NATO, az USA parancsoljon ennek megálljt. Majd ha felmerül a sorkötelezettség, elkezd az alapvető jogairól vartyogni – mindegy, csak ne legyen kötelezhető bármire, ami túlmutat azon, hogy jól érezze magát.

Gyerekvállalásra ugyanez a megfejtés érvényes. Ezeket már a dugásra is úgy kell rávenni…

Kövér Lászlónak azonban sajnos nem csak a felvetésben van tökéletesen igaza, hanem abban is, hogy a Punci Front európai egysége semmi ilyesmibe nem fog belemenni. Pont ezért tökéletesen felesleges volt ennek a kissé megpimpósodott ötletnek az előhúzása. Kb. olyan, mint arról értekezni, hogy mi legyen akkor a Mars kolonizációjával. Értelme volna, de realitása nulla.

]]>www.tutiblog.com
]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (4559) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (486) Mozaik (83) Kultúra (6) Vetítő (37) Nagyvilág (1450) Gazdaság (651) Történelem (14) Sport (729) Politika (1571) Belföld (5) Életmód (1) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Egészség (50) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Tereb (140) Heti lámpás (240) Jobbegyenes (1769) Rejtőzködő magyarország (171)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>