Ma 2022 január 27. Angelika napja van. Holnap Károly, Karola napja lesz.
Sebastian Kurz, az áruló

Sebastian Kurz, az áruló

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A megbízhatatlan labanc.

Hogy Orbán Viktor valóban megbízhatatlan labancnak nevezte-e egy tavalyi frakcióülésen az osztrák kancellárt, vagy csak a helyi sajtó rosszindulata áll a dolog mögött, nem tudjuk. Egy azonban biztos: Sebastian Kurz egy megbízhatatlan labanc.

A harmincas évei elején járó kancellár 2017-ben annak köszönhette pártja választási győzelmét és személyes népszerűségének gyors, kedvező alakulását, hogy a külügyminiszterként még az iszlám és a migráció vonatkozásában is igencsak puha, megengedő nyilatkozataiban egy radikális, mondhatni száznyolcvan fokos fordulat állt be.

Hogy kinek a sikerén buzdult fel ennyire Sebastian Kurz? Hogy kitől kapta a segítséget és az ihletet?

Talán nem nehéz kitalálni.

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, és bár a kancellár továbbra is bevándorlásellenes álláspontot képvisel, a Közép-Európa és köztük Magyarország irányába tanúsított közeledés és megértés, a baráti viszony látványosan alábbhagyott.

Kormányváltás ide vagy oda, úgy tűnik, hogy nyugati szomszédunk továbbra sem tud (vagy nem is kíván) kitörni a németek által kiosztott „kisnémet” szerepből.

Sebastian Kurz gyáva.

Gyáva, mert képtelen nemet mondani a németeknek, és gyáva, mert képtelen ellenállni Sorosnak.

Kurz azonban nemcsak gyáva, hanem áruló is.

Ezt bizonyította a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazása, a Soros-egyetem ügyében történő hajbókolás, és ezt bizonyítja legutóbbi megszólalása is a Fidesz és az Európai Néppárt viszonyában.

Barátoknak és szövetségeseknek ugyanis az ember nem szab feltételeket, nem ad ultimátumot.

Ezt az osztrák kancellár Weberrel egyetemben megtette. Kurz szerint a három feltétel „vitathatatlan”, a labda pedig Orbán Viktor térfelén pattog.

Magas ez a labda, ideje hát lecsapni:

„Kedves Sebestyén! Megbízhatatlan labanc vagy.”

Bertha László - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Mondom a magamét (5844) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Belföld (6) Tereb (140) Vetítő (30) Nagyvilág (1464) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Politika (1579) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Életmód (1) Irodalmi kávéház (509) Sport (729) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2205) Heti lámpás (256) Titkok és talányok (12) Gazdaság (664) Történelem (14) Mozaik (83) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>