Ma 2019 május 26. Fülöp, Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.
Sargentini és Verhofstadt kőkemény támadást indított

Sargentini és Verhofstadt kőkemény támadást indított

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Reszkedhet Orbán!

Rendkívül szomorú, hogy a magyar kormány nem jutott megegyezésre a CEU-val annak érdekében, hogy az továbbra is folytassa Magyarországon az Egyesült Államokban akkreditált programjait - közölte Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a közösségi oldalra feltöltött üzenetében hétfőn. Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető és Judith Sargeniti zöldpárti képviselő az Európai Néppártot hibáztatta a CEU költözése miatt.

Weber kijelentette: elfogadhatatlan, hogy egy egyetem költözésre kényszerül manapság az Európai Unióban. Ezzel kapcsolatban sürgősen szükség van az Európai Unió Bíróságának döntésére a magyar felsőoktatási törvényről.

"Arra szólítjuk fel az uniós bíróságot, hogy gyorsítsa fel az eljárás menetét és hozzon döntést az Európai Bizottság által beterjesztett, a magyar felsőoktatási törvényre vonatkozó ügyben" - húzta alá a képviselő.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) vezetője üzenetében úgy fogalmazott: "sötét nap ez Európában az oktatás szabadsága és a liberális demokrácia számra". A képviselő "szégyenletesnek" nevezte, hogy az Európai Néppárt ( EPP) mindezt eltűri és végignézi.

Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő a CEU-val kapcsolatos Twitter-üzenete szerint Manfred Weber a törvényi eljárások mögé rejti felelősségét.

A CEU hétfőn közleményben tudatta, hogy az egyetem minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében. Jelezték: az intézmény megőrzi magyar egyetemi akkreditációját.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (608) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (460) Életmód (1) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (727) Mondom a magamét (3628) Mozi világ (440) Mozaik (6) Tereb (125) Flag gondolja (32) Jobbegyenes (1521) Nagyvilág (1305) Belföld (5) Történelem (3) Egészség (50) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (205) Politika (1571) Kultúra (4) Vetítő (37)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>