Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
A nyomozóhatóság lecsapott Németh Athinára

A nyomozóhatóság lecsapott Németh Athinára

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Házkutatás a baloldali kamuvideó miatt

Kedden reggel a nyomozóhatóság lecsapott a magát mentőtisztnek kiadó Németh Athinára, aki az MSZP elhíresült propagandavi­deójában azt állította: az általa ápolt tíz beteg közül kilenc elhunyt a kórházi ágykiürítések következtében. A csalót kihallgatták, otthonában házkutatást tartottak. Az eddigi adatokból világos, hogy Németh Athina évek óta becsapta a balliberális holdudvart, már 2014-ben orvosnak adva ki magát előadásokat tartott egy Schmuck Andor által szépkorúaknak szervezett rendezvényen.

A Magyar Szocialista Párt propagandavideójának főszereplőjét, az álmentős Németh Athinát gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy Németh otthonában házkutatást is tartottak a nyomozók, tegnap reggel iratokat, számítógépeket foglaltak le a gyanúsítottól, aki informá­cióink szerint panaszt tett a gyanúsítás és az eljárás ellen is az ügyészségnél. Állítása szerint nem követett el semmiféle jogsértést. A rendőrség egyelőre egyetlen gyanúsított, Németh Athina ellen indított eljárást az ügyben, a vizsgálat során nem kizárt, hogy a bűncselekmény lehetséges elkövetőinek száma bővülhet. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tett feljelentést, a minisztérium álláspontja szerint a Németh Athina által nyilvánosságra ­hozott hamis állítások a veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel kapcsolatos közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvány elleni védekezés hatékonyságának gyengítésére.

Mint ismert, az MSZP egy propagandavideóval próbált emberek állítólagos halálából politikai hasznot húzni. A videóban a párt politikusa, Korózs Lajos interjúvolta meg Németh Athinát, aki mentőtisztnek és ápolónak nevezve magát azt állította: tíz általa ellátott beteg közül kilenc meghalt, mindannyian a kórházi ágykiürítések áldozatai. A videó után előbb az Országos Mentőszolgálat jelezte, hogy a nő nem dolgozik náluk és egészségügyi dolgozóként sincs nyilvántartva. Ezután Németh előbb azt állította, hogy a Samaritanus, később pedig azt, hogy az AMS Mentőszolgálat alkalmazottja, melyet mindkét cég cáfolt. Azóta kiderült: Né­meth Athina az elmúlt években végigjárta a baloldali holdudvart azzal a mesével, hogy ő orvos, gyógytornász, ápoló. Schmuck Andor egyik 2014-es Facebook-posztja szerint „Dr. Németh Athina az egészségünkről tart ma előadást”, a képen pedig a nő mögött egy idősekből álló közönség látszott. A közösségi oldalakon fellelhetők olyan posztok is, melyek alapján Németh főorvosnak adta ki magát.

Idén áprilisban hazai és nemzetközi médiahadjáratba kezdett az álmentőtiszt: előbb a Klubrádiónak, majd a Pesti Hírlapnak adta elő szomorú és valótlan meséjét az általa ápoltakról, majd a Financial Times balliberális üzleti lapnak nyilatkozva azt állította, hogy „az egészségügyi dolgozók terjesztik a vírust” Magyarországon. A cikkben Németh után Karácsony Gergely szólalt meg, akinek ugyanez volt az álláspontja. Később Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa a Parlamentben is elmondta Németh Athina „mentőtiszt” meséjét, amelyet azzal a megállapítással ütött fel, hogy a kabinet „embereket küldött a halálba”. Szabó a Korózs Lajos által vezetett bizottságban is előadta a történetet.

Bácskai Balázs - Végh Attila - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (513) Egészség (50) Mozi világ (440) Politika (1581) Flag gondolja (33) Heti lámpás (259) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Kultúra (6) Nagyvilág (1465) Jobbegyenes (2313) Tereb (141) Autómánia (61) Gazdaság (664) Belföld (6) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6082) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Sport (729) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>