Ma 2019 május 26. Fülöp, Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.
Figyelem, Hiller istván nagyon csúnyán elszólta magát!

Figyelem, Hiller istván nagyon csúnyán elszólta magát!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Pisti a vérzivatarban...

Az MSZP véleménye szerint a CEU-t (Central-European University) „kiseprűzték” Magyarországról.

Hiller István hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a CEU bejelentette, 2019 szeptemberében minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el.

Az Országgyűlés szocialista alelnöke úgy fogalmazott: az egyetem lépése az elmúlt hetek történései alapján nem meglepő, de szomorú és logikus. A "rombolás diadalnapjáról" beszélő politikus kijelentette, hogy az intézmény ügye már másfél éve, a felsőoktatási törvényhez benyújtott módosító javaslattal eldőlt. Az ítélet hamarabb megszületett, mint hogy megtartották volna a tárgyalást - mondta.

Egy percig sem szakmai ügyről volt szó, hanem politikairól - ismertette álláspontját. Az egyetem ugyanis mindent teljesített, amit a magyar kormány, illetve a módosított felsőoktatási törvény előírt számára - hangsúlyozta.

A mostani eset több, mint az akadémiai és kutatási szabadság megsértése - szögezte le Hiller István. Hétfőn egy olyan intézményt űztek el, amelyet egy szövetséges ország is elismert, ilyen a rendszerváltozás óta nem történt Magyarországon - tette hozzá.

Amennyiben a diplomáciában a nemkívánatos személyt persona non gratának nevezik, akkor hétfőn új kifejezés született, a kormány bevezette a „nem kívánt egyetem”, azaz az „universitas non grata” elnevezést - fogalmazott.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (608) Irodalmi kávéház (460) Flag gondolja (32) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Nagyvilág (1305) Történelem (3) Gasztronómia (539) Életmód (1) Politika (1571) Egészség (50) Heti lámpás (205) Mozaik (6) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Sport (727) Tereb (125) Kultúra (4) Vetítő (37) Mondom a magamét (3628) Jobbegyenes (1521) Mozi világ (440) Belföld (5) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>