Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Románia: ünneplik a semmit és hamisítják a múltat

Románia: ünneplik a semmit és hamisítják a múltat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem megy ez srácok…

Márpedig, ami nem megy, azt ugye nem kellene erőltetni. Románia ünnepelni készül – egy történelmi lopást és átverést –, de a centenáriumra készülve történelmet is hamisít.

Valahogy az az érzése az embernek, hogy a románokban nagyon komoly kisebbségi komplexus uralkodik. Azért hazudják például maguknak Mátyás királyt (is), hogy bizonygassák milyen komoly történelemmel rendelkeznek és milyen nagy nemzet az övék. Itt van ez a centenáriumi buli, amelyen arra emlékeznek meg tokáig bocskorban, hogy ellopták tőlünk Erdélyt. Van itt ugye végtelen jelet formáló százas, vagy óriási zászló az utcákon és kukából kifelé (vagy befelé?) pakolt lobogók. 

És csináltal egy ]]>videót is, ]]>hogy megemlékezzenek a dicsőnek gondolt múltjukról.

A propaganda termékben majdnem minden igaz. Az ország századik születésnapjára készült összeállítás arról szól, hogy micsoda nagy eredményeket ért el Románia 1918 óta. (Azért ezen gondolkodjuk el egy kicsit itt az 1000 éves Magyarországon, hogy a szomszédunk 100 esztendős…) Azt állítják például, hogy Romániában szállt fel először levegőnél nehezebb eszközzel a földről egy ember. Ez persze lehetne igaz, ha Párizs valaha is az országhoz tartozott volna. 

Ez azonban tévedés, ugyanis Traian Vuia nem Romániában, hanem Párizsban szállt fel a repülőjével – hívta fel a figyelmet az Adevărulnak nyilatkozva Sorin Gabriel Ionescu történelemtanár. Amúgy Vuia elképzeléseit nem támogatták a románok, ezért lépett le Franciaországba. 

Aztán a videó azt is állítja, hogy Temesvár, vagyis „egy romániai város volt az első európai település, ahol bevezették az elektromos közvilágítást”. Kapufa… Valóban mi tanítottuk meg a románoknak, hogy milyen az, amikor nem kell sötétben botorkálni éjszaka az utcán, de akkor Temesvárnak köze nem volt Romániához, hiszen az Osztrák-Magyar Monarchia része volt. 

Szóval így megy ez odaát. Ünneplik a semmit és hazudják a múltat.

(via: ]]>maszol.ro]]>)

Kecskés István - ]]>https://ezatuti.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7725) Gasztronómia (539) Politika (1582) Egészség (50) Flag gondolja (36) Történelem (18) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Heti lámpás (322) Jobbegyenes (2825) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Sport (729) Gazdaság (713) Kultúra (9) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>