Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
79e7e6c7a613a84b58f07efedb6b7c34.png

Politikai analfabéták

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nincs könnyű helyzetben az ellenzék bevándorlás ügyben. Két hónappal ezelőtt még azt hitték, hogy a Fidesz belpolitikai okokból vette elő a bevándorlás témáját. A baloldal ezért azt igyekezett bebizonyítani, hogy a migráció problémája nem is létezik.

Később a baloldali pártok és aktivistáik plakátrongálásba kezdtek, még mindig abban a tudatban, hogy Orbán és a Fidesz a migráció tematikáját valamilyen figyelemelterelésnek szánja.

Eközben sokasodtak a jelek, amelyek arra mutattak, hogy a migráció valóban súlyos kérdés – Magyarország és Európa számára egyaránt –, ami megoldásra vár. A baloldal még ekkor sem kapcsolt, és továbbra is Orbán támadásával volt elfoglalva. MSZP-s politikusok drótkerítést vonva a Fidesz-székház köré még egy héttel ezelőtt is azt állították, hogy „a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált”, és hogy a kormány „gettóba zárja Magyarországot” a magyar-szerb határra tervezett kerítéssel.(Kép forrása: ]]>itt.]]>)

Talán még mindig ezen a vonalon lennének, ha közben nem vált volna az Európai Unió legégetőbb problémájává az illegális migráció. Mostanra értelmes ember nem vitatja, hogy a helyzet mind Európában, mind Magyarországon kritikus. Az Európai Unió határvédelmi ügynökségének (Frontex) adatai szerint 2014-ben 283 532 felderített illegális határátlépés történt az Európai Unió határain. Ez az előző évhez, 2013-hoz képest 164%-os emelkedést jelent.A magyar-szerb határt 2014-ben 43 357-en lépték át illegálisan, 117%-kal többen, mint 2013-ban. Az idei év első hat hónapjában pedig már 61 000 illegális határátlépés történt Magyarország határain. A nyugati tagállamok határzárral és visszatoloncolással válaszolnak a problémára, ami hatalmas terhet ró az Unió határországaira.

A tegnapi uniós csúcs után az ellenzék kommunikációja végképp összeomlott. Miközben azzal voltak elfoglalva az elmúlt hónapokban, hogy tagadják a probléma létezését és idegengyűlölettel vádolják az Orbán-kormányt és annak szavazóit, addig a miniszterelnök jól átgondolt külpolitikai stratégiájával látványos áttörést ért el a tegnapi EU-s csúcson. A kormány intézkedéseinek és kommunikációjának köszönhetően sikerült közelebb kerülnünk egy olyan uniós bevándorlási szabályozáshoz, amely figyelembe veszi a magyar nemzeti érdeket, és enyhíti a hazánkra nehezedő migrációs nyomást. Magyarország így jó eséllyel elkerülheti, hogy olyan lehetetlen helyzetbe, egy migrációs harapófogóba kerüljön, mint Olaszország.

Miután az ellenzék belátta, hogy a további tagadás értelmetlen, most próbálja másra terelni a figyelmet. Mindenről szívesebben beszélnének, csak a migrációról ne kelljen. Vannak olyan helyzetek (ilyen ez is) amikor az ellenzéknek érdemesebb csöndben maradnia. Legyen szó dunai árvízről, vörösiszap-katasztrófáról, újkori népvándorlásról, vagy bármilyen krízisről, az ellenzéknek ezekben a helyzetekben ritkán osztanak lapot. A talpraesett kormányok ilyenkor cselekszenek, az ellenzéknek pedig kifizetődőbb csak szemlélni az eseményeket, esetleg támogatólag fellépni. Ilyen helyzetben szembe menni a kormánnyal politikai analfabetizmusra vall.Lánczi Tamás - politikai tanácsadó

]]>www.hirado.hu]]> - Mozgástér-Blog

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Gazdaság (713) Mozi világ (440) Heti lámpás (322) Mozaik (83) Életmód (1) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2825) Sport (729) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Belföld (11) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7725)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>