Ma 2021 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
Pilhál mesterien kifigurázta a Szél-Hadházy duót

Pilhál mesterien kifigurázta a Szél-Hadházy duót

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Vándorszínészek...

Ahogy arra számítani lehetett, újabb tévészékház-látogatást iktatott a programjába minap a Hadházy Ákos, Szél Bernadett kabarékettős. Bár fellépésüket nem egyeztették az intézménnyel, megjelenésük így sem okozott gondot. A létesítmény porondmunkásai pillanatok alatt fölállították a folyosórácsot (ezen szokta bemutatni tornászkunsztjait Hadházy akrobata), emellett az előtér visszhangosítását is elvégezték, ha a sikongatós számát adná elő Bernadett asszony.

Az ember azt gondolná, hetekkel azután, hogy Hadházy Ákost és a szenvedélyesen belé csimpaszkodó Szél Bernadettet kihajították az épületből, a mutatványosok elszoknak majd a teátrum környékéről. De nem… Mintha csak hazajöttek volna, úgy érkeztek a Kunigunda utcai intézménybe, ahol legutóbb majdnem egy egész hetet töltöttek.

Minden jel arra utal, hogy a két fellépőnek nagy szüksége van egy rácsos intézményre. Röviden a mostani darabról. A két szereplő ezúttal azt találta ki, hogy ápolóikat kijátszva újra elmennek a tévészékházba, s jól beolvasnak a főnöknek, amiért a Duna Médiaszolgáltató elutasította az Európai Ügyészséghez való csatlakozás című szürreális alkotásuk sugárzását. Remek téma, ami kifelé is nagyot szól… A ház első emberével akartak találkozni – aki viszont nem akart velük. Mit mondjak, mélyen megértem. Az ökörködésnek is megvannak a maga határai. (Hadházy azóta közösségi oldalán azt írta, nem hagyják annyiban, de nem ám! Már a következő lépést is kitalálták: társadalmi célú videóreklámmal lépnek a porondra.)
Pszichiátriai berkekben most arról megy a vita, van-e még visszaút az elhülyülésnek erről a sajátos, erősen infantilizálódott szakaszából, különös tekintettel arra, hogy a páciensek szemmel láthatóan élvezik szellemük gyors zuhanását az amúgy nem túl nagy magaslatról. Nincs jó hírem…

Pilhál György - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (657) Nagyvilág (1455) Tereb (138) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Egészség (50) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2028) Szépségápolás (15) Politika (1578) Irodalmi kávéház (504) Mozaik (83) Történelem (14) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5297) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Belföld (6) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>