Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Pilhál keményen lecsapta Hunvaldot

Pilhál keményen lecsapta Hunvaldot

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A kerület Gyurkája...

Hírek szerint ősszel a szocialista ingatlanspecialista, Hunvald György is megpályázza Erzsébetváros polgármesteri székét. Miért is ne? Igaz, Budapest VII. kerületének egykori frontemberét egy cifra persorozat után 2014-ben jogerősen egy évre ítélte a Kúria, majd a Szegedi Ítélőtáblától is kapott két és fél esztendős börtönt – hát aztán?

A sokoldalú haramia önkormányzati ingatlanok trükkös értékesítésével, bérbeadásával, valamint megbízási szerződések rafinált – és jól jövedelmező – „értelmezésével” került a nyomozó hatóságok látókörébe. (No meg fényűző életvitelével, pazar járműflottájával, repülőgépével – ami egy magára valamit adó maffiózónak ma már elengedhetetlen.) Mindehhez persze „alkalmas környezet” is kellett. Volt. Járandóságát még akkor is megkapta az MSZP–SZDSZ-kerületvezetéstől, amikor már a kaptárban múlatta az időt… Aligha meglepő, hogy 2016-ban a hűséges tagság ismét kerületi pártelnökké választotta. Előtte többen is megfordultak a szervezet élén, ám a nosztalgiázó tagok egyfolytában Hunvaldot várták. Az elöregedett, mozgalmi kerületben még mindig számít, ki mennyit töltött a sitten… (Jellemző, hogy ez még az azóta megboldogult Népszabadságnál is kiverte a biztosítékot: „Régen rossz, ha a közélet odáig primitivizálódik, hogy egyáltalán fölvetődhet: ha büntetőjogi akadálya nincs, megfelelő jelölt lehet a Fidesz ellenzéke számára olyasvalaki, akinek legfőbb teljesítménye, hogy az ellene folyó eljárást politikai üldözésként is föl lehet ­mutatni.”) – Lokálpatriótaként mindig fontos volt nekem ez a kerület és az itt élő emberek sorsa – árulta el titkát egy interjúban az ex-anyaszomorító, akit a kerületben sokan ma is Gyurinak, Gyurkának szólítanak.

Hogy ez a mostani Hunvald-kunszt a szocialista megújulás, avagy a végleges elhülyülés része, nem tudni. Én az utóbbira gyanakszom.

Pilhál György -]]> www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Életmód (1) Nézőpont (1) Történelem (18) Mozaik (83) Egészség (50) Heti lámpás (322) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7719) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Tereb (146) Gasztronómia (539) Gazdaság (713) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2825) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>