Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
Öt jel, hogy a csajodat/pasidat megfertőzte a woke-vírus

Öt jel, hogy a csajodat/pasidat megfertőzte a woke-vírus

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A tünetek magukért beszélnek.

Az angol „woke” szót felébredtnek lehet fordítani, azonban az elmúlt időszakban a politikai, kulturális értelemben éber, jól informált emberek szinonimájaként használják különböző mozgalmak. Magyarul talán a haladó kifejezés írja le a legjobban. Ők azok, akik szívesen kinyírnának téged, ha véletlenül mást gondolsz a világról.

Bizonyos nyugati körökben mára a társadalmi igazságosság és a woke lett a hivatalos államvallás. Az éber magatartás azonban nem a választás lehetőségéről szól, hanem

a behódolásról és az irányításról, továbbá hogy a társadalmi igazságosság alapvetően a bűnösök megbüntetéséről szól.

És hogy ki számít bűnösnek, majd ők eldöntik. Ha bizonyos kérdésekben nem vagy hajlandó beállni a sorba, akkor meg is van az ítélet: náci vagy, kirekesztő vagy, bűnös vagy.

A woke nem bocsát meg, és az üdvösség reményét sem kínálja.

A történet iróniája az, hogy woke-nak születni kell, nincs helye rehabilitációnak.

És ahogy az lenni szokott, az őrület hamar utat tör magának, ma már nemcsak a koronavírus szedi áldozatait, hanem a woke-vírus is. Mutatjuk a tüneteket:

Szerinte Karácsony és Fekete-Győr a megoldás

Szent embernek tartja nevezett figurákat. Bármit mondanak, könnybe lábadt szemmel kezd lassú tapsba. Vasárnap esti randihelyszínül is egy előválasztási sátrat választ. Tények, tettek, lebukások nem számítanak neki, a megmagyarázhatatlan ügyek Facebookra kitett megmagyarázását is beszivecskézi, mantraként hangoztatja belvárosi romkocsmákban. Általában fontos számára a környezetvédelem, de ha indokolatlan sávelvételek, lezárások miatt dugó van Budapest teljes területén, félrenéz, mondván: a főpolgármester tudja, mit csinál. Fogalma sincs a politikáról, de magabiztosan állítja: a Momentum a jövő.

Utálja a kapitalizmust

De csak abban az esetben, ha az nem „woke”. Amikor az Apple, a Nike vagy a Google meglovagol valami éppen menő trendet, legyen szó szivárványozásról vagy Black Lives Matterről, elutasítja azt a gondolatot, hogy mindezt az extraprofit reményében teszik. Hiába mondod neki, a CEO-aktivizmus lett az új normális, a multik pedig pártként működnek, olyan, mintha a falnak beszélnél. Rákeres a Google-ban: „A csajom/pasim kirekesztő, mit tegyek?” Az opportunista multicégek fogalma számára értelmezhetetlen. Mondhatod neki, hogy ezek a cégek szeretik otthon woke-nak mutatni magukat, miközben tolerálják a világ legnagyobb zsarnoki rezsimjeinek legsúlyosabb emberi jogi visszaéléseit külföldön, semmit nem érsz el. Szívesen kiűzné belőled a jobber démont, de a keresztet már nem meri megfogni.

444-gyel kel és fekszik

Zuhanyozás közben is olvasná, de a vegán sampon csípi a szemét. Felvetsz valamit, amire az a válasza: „De a 444-en azt írták, hogy...” Szerinte függetlenek, még véletlenül sem globalista, woke narratívát tolnak. Itt olvasta először, hogy 70+ nem létezik, azóta toxikus maszkulinitással vádol, ha lecsapod a pókot a falon. Ha tehetné, fizetése 44 százalékát egyenesen Uj Péter zsebébe utalná. Itt tudta meg, hogy mindenki szélsőjobbos, aki szerint a migráció nem feltétlenül jó dolog, és minden kaját megfőzne, amit Szily Laci munkaidőben. Sajnos nem tud főzni.

Állítja: Sorosnak nincs terve

Úgy gondolja, Soros György egy öreg filantróp, akinek nincsenek elképzelései, csak jót akar. Jelentkezni szeretne mindenféle Soros-szervezethez aktivistának, három hete pedig azért vert fel az éjszaka közepén, mert rájött: a Nyílt Társadalom Alapítványoknál akar dolgozni, papírokat tologatni és kávét főzni. Nem zavarja, hogy Soros annak köszönheti a vagyonát, hogy országokat tett tönkre, hiszen a pénzt nemes célokra fordítja. Beiratkozna a CEU-ra is valami genderképzésre, de szentül hiszi, hogy ezért Bécsbe kellene költöznie.

Üvölt, ha nem értesz egyet vele maradéktalanul

A prekoncepciók és woke hazugságok annyira átmosták az agyát, hogy már a saját szemének sem hajlandó hinni. Tudja, mi a mantra, és hangoztatja is. Ha tényekkel, számokkal cáfolod, még ő van felháborodva. Alkoholmentes sör és/vagy rozéfröccs mellett panaszkodik a barátainak arról, hogy már nem vagy a régi. Megváltoztál. Józanul és racionálisan gondolkozol. Fideszes vagy, és még büszke is rá!

Filipp Dávid - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2349) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Nagyvilág (1465) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Sport (729) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513) Történelem (15) Tereb (141) Mondom a magamét (6164) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Titkok és talányok (12) Gazdaság (665) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Belföld (8) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>