Ma 2023 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
Ordas hamisításokkal tennék a baloldal hősévé Homonnayt

Ordas hamisításokkal tennék a baloldal hősévé Homonnayt

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

Nem, kedves Ferenc és Klára, Homonnay nem "karmolt", kaszabolt.

Magától értetődő, a napokban meghalt baloldali aktivistától elbúcsúznak övéi, Gyurcsány, Dobrev, Czeglédy, Karácsony. Nehéz azonban elmenni szótlanul amellett, hogy mindezt csúsztatásokkal, hazug körítésekkel teszik. Gyurcsány szerint "sokszor karmolt, Dobrev úgy fogalmazott:őszinte volt, néha karcos. Nem, kedves Ferenc és Klára, Homonnay nem "karmolt", kaszabolt. Nagyon enyhe kifejezések ezek. Ha Homonnay csak "karcos" lett volna, aki csak "karmol", aligha imádta volna ennyire szűk, de annál fanatikusabb volna szélsőbalos rajongótábora.

Elég sokat idézték mostanában a néhai blogger mondatait, most csak egy régebbi válogatást linkelnénk be egy csokorra valót. No de Gyurcsány és Dobrev finomítása valahol érthető. Náluk lényegesen messzebbre ment Karácsony Gergely, aki a "szabadszájú" jellemzés mellett egyenesen hazafinak nevezte Homonnayt, aki nyilvánosan örömködött amiatt, amiért 2018-ban Athénban a helyi antifák szöges bottal támadtak rá magyar szurkolókra, és vertek el néhányat közülük. De idézhetnénk a Szent Istvánról tett kijelentését is.

Czeglédy Csaba is megéri a pénzét, aki szinte elsőként kezdte el izzítani a legmeredekebb szélsőbalos összeesküvés-elméletek parazsát, miszerint kormányköröknek is köze lehet Homonnay halálához, de volt posztjában még egy hasonlóan felháborító utalás: "És az is jól mutatja a mai magyar állapotokat, hogy több, nyilván keresztény, mélyen hívő fideszes honfitársunk nyilvánosan örül egy ember halálának." Ha volt ilyen, az tényleg nem szép, de ezzel együtt mégiscsak furcsa, mert a baloldali ügyvédet nem hallottuk pisszegni sem, miközben az elmúlt években az internet baloldali kórusa ocsmány stílusban gyalázott halottat akkor, ha jobboldali, konzervatív, fideszes politikus, közéleti szereplő hunyt el.

Vagy épp egy híres művész, akinek semmi köze nem volt a politikához, mégis beindult a fröcsögő-kommandó. A I-re a pontot azonban Lukácsi Katalin posztja tette fel. A blaszfémiát naponta elkövető, a keresztény egyházakat a lehető legalpáribban mocskoló, korábban számos nőt a tőle megszszokott módon, sokszor anyázva, vérig sértő (a teljesség igénye nélkül: Novák Katalin, Varga Judit, Keresztes Ildikó, Kovács Patrícia, Szél Bernadett/őt konkrétan a k.. anyjába küldte el Homonnay) blogger Lukácsi Katalin szerint "egy Istent kereső, az ország orcájára ütő magyar állampolgár volt.”

Talán ez az a pont, ahol mégiscsak meg kellene állnia a baloldali emlékezőknek. (Legutóbb egyébként épp Hodász atyát küldte el a p...ba). És az is erős volt, amit a mai mainstream témákban hajszálpontosan ugyanúgy gondolkodó Perintfalvi nyilatkozott, szerinte ugyanis Homonnayval az alábbi kérdésekről gondolkodtak mostanság: "Hogyan lehet olyan emberi, elfogadó, szeretetteljes országot felépíteni, ahol a gyűlöletbeszédnek és az ellenségeskedésnek nincs akkora tere, mint jelenleg Magyarországon?"

A bloggernek azokhoz, akIk kizárólag úgy gondolkodtak, mint ő, valóban volt néhány kedves szava. De aki egy kicsit is eltért tőle, azt bizony keményen nekiállt pocskondiázni. Tehát ha a baloldalon hőst akarnak faragni Homonnay Gergelyből, tegyék. Semmi meglepő nincs abban, hogy a baloldalon ő a hős. De tegyék ezt úgy, hogy az igazat mondják róla, és ne sugalljan róla hamis képet. Ne akarjanak már Istent kereső, meleg szívű, kedves, odamondogató írót faragni belőle. Emlékezzenek csak meg róla úgy, amilyen volt. Ha valaki elolvassa a fenti, belinkelt idézetgyűjteményt, az pontosan tudni fogja, hogy milyen.

Mauhrer Zoltán

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (693) Tv fotel (65) Vetítő (30) Mondom a magamét (7246) Sport (729) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (531) Nézőpont (1) Autómánia (61) Politika (1581) Jobbegyenes (2722) Heti lámpás (281) Tereb (146) Flag gondolja (34) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Mozi világ (440) Történelem (16) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Életmód (1) Egészség (50) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>