Ma 2022 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
Apáti Bence: Péterünk lehányta az ünnepi asztalt, de még a karácsonyfát is

Apáti Bence: Péterünk lehányta az ünnepi asztalt, de még a karácsonyfát is

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ízlelgessük ezt a mondatot. Egészen áprilisig. Aztán menjünk el szépen szavazni.

Amikor így ünnepek után-alatt az ember elkezdene reménykedni abban, hogy miután mindenkit jó alaposan átjárt a karácsony szelleme, végre egy kicsit meg-, illetve lenyugodnak a kedélyek, akkor mint valami hívatlan, részeg rokon nagy dérrel-dúrral berúgja az ajtót Márki-Zay Péter.

Nem friss az eset, Péterünk néhány nappal ezelőtt hányta le az ünnepi asztalt, a gondosan becsomagolt ajándékokat, no meg a feldíszített karácsonyfát, de miután a brutális buligyilkosság érthető módon úgy elborította az agyamat, hogy nem láttam a méregtől, kénytelen voltam néhány napig várni, amíg kissé lenyugszom.

Hagynom kellett egy kicsit leülepedni a hallottakat, mégse írjon már az ember indulatból.
Ismert, hogy az önmagát jobboldali messiásnak gondoló baloldali miniszterelnök-jelölt szilveszter éjszakáján egy igen homályos okfejtésbe bonyolódott, aminek lényegében az állt a középpontjában, hogy szerinte azért fogja megnyerni a választást, mert az időseket, akik zömében a kormánypártokkal szimpatizálnak, megtizedelte a koronavírus.

Ezen a ponton zárójelben mindenképpen muszáj megjegyeznünk, hogy az oltásokkal kapcsolatos legutóbbi tudásunk az, hogy pont a baloldal volt az, amelyik teljes gázon bőgette az oltásellenes propagandát; úgy hergeltek az orosz és a kínai vakcinák ellen, mintha nem lenne holnap, tehát ha Márki-Zay úr magvas gondolatait vesszük alapul, akkor inkább a DK-vak és a többi baloldali párttal szimpatizáló idősek és veszélyeztetettek esnek-esnének bele a hódmezővásárhelyi polgármester által emlegetett halmazba.

Most hirtelen Penz András DK-s politikus jut eszembe, aki szegény tavaly március 26-án 76 évesen hunyt el - Telexül: hullott el, de erre még később visszatérünk -, aki ugyan élhetett volna azzal a lehetőséggel, hogy feleségéhez hasonlóan felvegye a Sinopharmot, de nem így tett.
Ebben a döntésében valószínűleg hatalmas szerepet játszhatott az a Gyurcsány házaspár, akik akkoriban a kínai vakcinák legnagyobb kritikusaiként haknizták végig az országot.

Na de vissza Márki-Zayhoz!

A koronavírusban elhunyt idős fideszesekről, mint a baloldali győzelem titkos receptjéről szónokló kapitány egyébként valamifajta lelkesítő, motivációs beszédnek szánhatta ünnepi bejelentkezését, tekintettel arra, hogy odaát valósággal eluralkodott a káosz és a kétségbeesés, miután a 444 kiszivárogtatta annak a baloldal által megrendelt közvélemény-kutatásának az eredményét, amely azt mutatta, hogy Márki-Zay színrelépése valóságos katasztrófát okozott, meg több mint 14 százalékos fideszes előnyt.

Ezt szerette volna cáfolni a maga futóbolond módján, no de ilyen, amikor a vereség ízét a szájában érző sereg kétségbeesésében minden mindegy és végül is mi baj lehet alapon az utolsó pillanatban új hadvezért választ magának; a vezető hülyeséget hülyeségre halmozva még nagyobb bajt csinál.
Ugyanis az új kapitány a fenti véleményét azzal igyekezett alátámasztani, hogy soha életében nem hitt a közvélemény-kutatásoknak.

Aminek ugye némileg ellentmond az a tény, hogy az előválasztás során félmilliárdból kampányoló Karácsony Gergelyt pont egy közvélemény-kutatás eredményét lobogtatva vette rá a visszalépésre.
Túl azon, hogy Márki-Zay állítását semmilyen adat sem támasztja alá, sőt mint azt fentebb említettem, a keleti vakcinák ellen hergelő politikusaik miatt inkább a másik oldalon lehetne az oltásokat politikai alapon elutasító elhunytakat feljegyezni, a kegyeletsértő kijelentés olyan szinten minősíthetetlenre és aljasra sikeredett, hogy még a hírhedten véresszájú, baloldali Amerikai Népszava is felháborodott, és hosszú írásban kelt ki a baloldal miniszterelnök-jelöltjének mondatai ellen.

A történet persze itt még nem ért véget, mert a Telex képes volt fokozni a fokozhatatlant, Bolcsó Dánielt ugyanis annyira átjárta a harci szellem meg függetlenobjektivitás, hogy Márki-Zay beszédével összefüggésben a járványban elhullott fideszesekről írt.

Elhullott fideszesek.

Ízlelgessük ezt a mondatot.

Egészen áprilisig.

Aztán menjünk el szépen szavazni.

Apáti Bence - ]]>www.origo.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Tereb (142) Egészség (50) Történelem (15) Kultúra (6) Politika (1581) Gazdaság (669) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (516) Életmód (1) Mozaik (83) Heti lámpás (260) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2483) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1304) Sport (729) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6463) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>