Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Orbán Viktor Tusványoson: Nyugaton liberalizmus van, demokrácia nincsen

Orbán Viktor Tusványoson: Nyugaton liberalizmus van, demokrácia nincsen

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az európai civilizáció válságát a migráció mutatta meg igazán. Európa vezetői alkalmatlanok, nem tudták megvédeni a kontinenst a bevándorlástól – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

A magyar kormányfő beszéde kezdetén felidézte, hogy mi történt az elmúlt egy évben. Sokkal több minden történt, mint korábban. A legfontosabb dolog a mögöttünk hagyott egy évből, hogy

sikerült átugrani egy újabb küszöböt, és már több mint egymillió honosított magyar állampolgár van

– mondta Orbán Viktor. A nemzetegyesítés átváltozott nemzetépítésbe – mondta. A kormányfő megköszönte a határon túl leadott szavazatokat.

Lezártuk a harmadik ciklusunkat, és megkezdtük a negyediket. Még négy év munkára kaptunk esélyt – mondta a kormányfő. Orbán szerint felhatalmazást kaptunk egy új korszak építésére. A 2010-es kétharmad a zavaros évtizedek lezárására adott felhatalamazást, a 2014-es kétharmad ennek a rendszernek a működésének a kiépítésére adott felhatalamazást.

Egy új korszak kiépítésének a felhatalmazása a 2018-as választás

– tette hozzá. A korszak egyfajta közös hangulat, ízlésvilág, viselkedési mód – hangsúlyozta a kormányfő. Kulturális korszakba kellene ágyazni a politikai rendszert – tette hozzá. A közéleti viták pont a kultúra területén robbantak ki – mondta a kormányfő.

Szeptembertől nagy változás előtt állunk – mondta a kormányfő. Orbán szerint szilárd a nemzeti-keresztény rendszer, és éppen ezért fontos a korszaképítés végrehajtása a következő években. A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy jelentős sikereket ért el a magyar gazdaság a mögöttünk hagyott nyolc évben.

Újra kell építeni a Kárpát-medencét és Közép-Európát

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a teljes magyar élet stabilizálódott, csökkent a szegények száma, és jelentősen nőtt a foglalkoztatás. Egy ilyen helyzetben csak nagy célokat kell kitűzni, amik korábban elképzelhetetlenek voltak – tette hozzá.

2030-as időhorizonttal nézve az öt legélhetőbb uniós ország közé akarunk kerülni. A népesedési hanyatlást meg kell állítani addig, energiafüggetlenség kialakítása szükséges 2030-ra

– mondta a kormányfő. Közép-Európa gazdasági megépítése 2030-ra – ez is a legfőbb célok között van.

Az a tervünk, hogy újjáépítsük az egész Kárpát-medencét – tette hozzá. Újra erősek és elszántak vagyunk, véget ért a 100 év magyar magánya.

Kössük össze az országainkat, a nagyvárosok között legyen autópálya-hálózat, és kössük össze az energiarendszereinket – ezt ajánlotta a szomszédos országoknak Orbán Viktor. A politikus szerint a védelmi rendszereket is össze kell kötni. Van egy ajánlatunk a szomszédainknak, de a kölcsönös tisztelet alapján kell állni – mondta a kormányfő.
Száz éve lépett be Románia a modern korszakba, értjük, hogy ezen van mit ünnepelni, de a mi nézőpontunkból nincs mit ünnepelni. Nézzünk szembe a tényekkel, hogy Székelyföld a modern Románia előtt is létezett, és akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, hogy fel kell építeni Közép-Európát, ami több mint a Kárpát-medence. A gazdasági fejlődés mellett Közép-Európa egy sajátos egység, más mint Nyugat-Európa.

A közép-európai építkezés öt tézise: mindenkinek joga van megvédeni a keresztény kultúrát és elutasítani a multikulturalizmust, a család megvédése, mindenkinek joga van megvédeni a kulcságazatokat, joga van megvédeni a határait és elutasítani a bevándorlókat, és végül minden országnak joga van ragaszkodni az egy nemzet, egy szavazat elvéhez.

Van élet a globalizmuson túl, Közép-Európa útja a szabad nemzetek szövetségének útja.

Érteni kell, mi zajlik a világban

Orbán Viktor elmondta, hogy az amerikai elnök beváltotta az ígéreteit, és véget ért a multilaterális korszak, ennek helyébe a kétoldalú megállapodások rendszere lép. A kínai menetelés folytatódik, az oroszok is beváltották az ígéretüket, így kiiktatják Ukrajnát a gázszállításokat illetően. Európa jobbratolódása folytatódott – hívta fel a figyelmet Orbán.

Egy tizenötmilliós nemzet számára létkérdés, hogy értse, mi történik körülötte

– tette hozzá.

Várhatóan az amerikaiak folytatni fogják a kísérletüket, hogy sikeresen versenyezzenek Kínával. Amerika ebbe nem törődik bele, mag akarják változtatni a nemzetközi játékszabályokat, ez a szándék egy meghatározó erő lesz a következő időszakban – mondta Orbán Viktor.

Az USA célja, hogy eltűnjön Európa kereskedelmi fölénye vele szemben, várhatóan lesz egy amerikai-orosz megállapodás a fegyverkezést tekintve.

Oroszország ütközőzónákat fog majd létrehozni a következő időszakban.

Közös európai haderő szükséges

Az EU ma primitív orosz politikát folytat, vannak olyan uniós országok akik fenyegetve érzik magát – mondta Orbán, ugyannakkor sem mi, sem a szlovákok, sem a csehek nem éreznek ilyen fenyegetést.

A NATO-nak extra biztonságot kellene adnia a lengyeleknek és a baltiaknak, így védve éreznék magukat. Ez lehetne az alapja a tagolt orosz-politikának.

Orbán Viktor Törökországról, Izraelről és Egyiptomról azt mondta, hogy ezeknek az országoknak az instabilitása nagyon veszélyes lenne Európa számára.

Stabil Egyiptomra, Izraelre és Törökországra van szükségünk

– tette hozzá. Mindebből egyetlen következtetés adódik, Európa nem élhet tovább úgy, mint eddig. Nem élhetünk az amerikaiak pénzén, szükségünk van rájuk, de Európának szüksége van egy közös haderőre. Ehhez a pénz és a technológiai alap megvan, csak a közös elhatározás nincs.

Európa vezetői alkalmatlanok – Nyugaton liberalizmus van, demokrácia nincsen

Európa valaha egy erős civilizáció volt – mondta Orbán Viktor az európai ügyekre térve.

A civilizációk a vallás, a művészet, az üzleti vállalkozás és a kutatás szellemére épülnek. Európa mind a négy területen kudarcot vallott.

Ezek a folyamatok régebben kezdődtek – tette hozzá. Az európai civilizáció válságát a migráció mutatta ki igazán, Európa vezetői alkalmatlanok, nem tudták megvédeni a kontinenst a bevándorlástól.

Ennek szimbóluma az Európai Bizottság, ami teljes kudarcot vallott és már csak 300 napja van hátra.

Az EB pártos, elfogult, és nem barátja a szabadságnak, mert egy európai szocializmust épít – mondta a kormányfő.

A nyílt társadalom alapjait építi az Európai Bizottság, ahol nincsenek határok és az európai emberek lecserélhetők

– mondta a kormányfő. A liberális Európában nem jelent semmit európainak lenni – tette hozzá. Ráadásul mára a liberális demokrácia, liberális nem-demokrácia lett. Nyugaton liberalizmus van, miközben demokrácia nincsen – mondta a kormányfő. A szólásszabadság megszűnt nyugaton, főleg ami a migránsokról szóló híreket illeti.

 

A kormányfő kijelentette, hogy a liberális sajtószabadság olyan, mint az orosz bicikligyár, amelynek termékéből a végén mindig gépfegyver lesz.

Összpontosítsuk minden erőnket a 2019-es EP-választásra – mondta Orbán Viktor. Most van összeurópai kérdés, és most egy nagy kérdésről szól: a bevándorlásról. Minden erőnket erre a nagy kérdésre és választásra összpontosítsunk – mondta a kormányfő.

Az európai elit láthatóan ideges, mivel az előttünk álló választáson a Soros-terv elakadhat

– tette hozzá.

Orbán Viktor kijelentette, hogy elemi érdekünk a Soros-terv megakasztása. Ellenfeleink nagyon közel járnak a sikerhez – tette hozzá. Mindezt úgy magyarázta, hogy a korábbi évtizedekben a politikai és szellemi versengés volt a jobb- és baloldal között, de

ha minden országban lesz egy 10 százalék feletti muszlim népesség, akkor a kereszténységet feladó népességgel közösen nem lehet keresztény alapon választásokat nyerni a következő évtizedekben. Éppen ezért sorsdöntő a mostani választás. A liberális elitet le lehet váltani egy kereszténydemokrata elitre

– mondta a kormányfő.

A kereszténydemokrácia a keresztény családmodellen alapszik

A kereszténydemokrata politika lényege, hogy nem a hitelveket, hanem a hitelvekből következő létformákat védje meg – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. A kereszténydemokrácia nem liberális, ha úgy tetszik illiberális. Ezt három ügyben lehet megfogalmazni:

a kereszténydemokrácia nem áll multikulturális alapon, a kereszténydemokrácia bevándorlásellenes, a kereszténydemokrácia pedig a keresztény családmodellen alapszik

– mondta a kormányfő.

A ’68-as elitnek is búcsút mondhatunk a jövő évi választáson, és jönnek a ’90-esek az antikommunista és kereszténydemokraták. Mi vagyunk Európa jövője – zárta beszédét a miniszterelnök.
Bennünket az Európai Néppártból csak elzavarni lehet

Mi nem megyünk el az Európai Néppártból, onnan csak elzavarni lehet bennünket – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn, ahol előadása után a hallgatóság kérdéseire válaszolt.

Orbán Viktor azt mondta, ő bennmaradáspárti,

fontos dolog a lojalitás, és az európai parlamenti választásoknak az Európai Néppárton belül szeretnének nekivágni.

Ez a terv – mondta, ugyanakkor megjegyezte, hogy a néppártban egymástól gondolkodásban távol eső pártok foglalnak helyet, ezt áthidalni rendkívül nehéz, de szeretnék.

Rámutatott:

ők úgy tekintenek magukra mint a néppárt CSU-ja, a kereszténydemokrata platformot képviselik,

és akkor erősek, ha össze tudják adni erőiket, még ha belső kompromisszumok árán is.

Orbán Viktor Szerbiáról szólva hangsúlyozta: Szerbia nem a Balkánhoz, hanem Közép-Európához tartozik, ahogy Montenegró is.

Rámutatott: meggyőződése, hogy Magyarországnak mindent meg kell tennie, hogy ezen országok minél hamarabb az unió tagjai legyenek.

Magyarország történelmi érdeke, hogy Szerbiával egy politikai közösségben legyen – mondta a magyar kormányfő, aki megjegyezte: úgy érzi, ezt a szerbek is így látják.

Arra a kérdésre, hogy a kormánypártok elérték-e már támogatottságuk felső határát, azt mondta, hogy számításai szerint 63-65 százalék között van azon választópolgárok aránya Magyarországon, akik eddig valamilyen közös akcióban velük részt vettek, és hajlandóak legalább megfontolni, hogy rájuk szavazzanak.

A Szőcs-Beke ügyről úgy nyilatkozott, Magyarország mindenkori miniszterelnökének jogi kérdésekben óvatosnak kell lennie, hogy konkrét román bírósági ítéletet kommentál-e vagy sem.

Közölte:

ő azok mellett áll, akik igazságtalanságot szenvednek el, és szerinte – függetlenül a nemzeti hovatartozástól – nem helyes embereket olyasmiért elítélni, amit nem követtek el.

Ennek a gyanúja erős ebben a pillanatban – közölte. Hozzátette: Magyarország nemzeti dimenziótól függetlenül minden esetben, különösen saját nemzettársai esetében, ki kell, hogy álljon az igazságtalanul megbüntetett emberek mellett.

Ez az egyetemes igazság kérdése – jelentette ki Orbán Viktor.

Az RMDSZ-szel összefüggésben megismételte: a magyarságon belüli súlyát nem a magyar kormánnyal való kapcsolata határozza meg, hanem az, hogy hány Erdélyben élő magyar ember szavaz rá.

A magyar miniszterelnöknek az a dolga, hogy az itt élő emberek ezen döntését tudomásul vegye, de legalábbis adja meg tiszteletet azáltal, hogy nem hagyja figyelmen kívül.

Az RMDSZ természetes partnere a mindenkori magyar kormánynak

– rögzítette.

Ez nem jelenti azt, hogy a kisebb pártokról szabad megfeledkezni – tette hozzá Orbán Viktor. Megjegyezte:

Magyarországnak egyszerre kell két fejjel gondolkodnia, és amikor építésről beszél, egyszerre kell az anyaország és a teljes nemzetépítésről gondolkodni.

Ezért indítottak gazdasági fejlesztési programot, amelyet folytatni fognak. A MOGYE pedig olyan nemzeti cél, amelyet nincs oka az Erdélyben élő nemzeti közösségnek feladnia. Ha ezt a nemzetpolitikai célt az itteniek nem adják fel, akkor a magyar kormánynak egyetlen dolga van, hogy ezt támogassa – jelentette ki Orbán Viktor.

Kitért arra is, Magyarországnak az az érdeke, hogy Románia erős és stabil ország legyen.

A déli és keleti irányból való nyomás tartósan velünk marad.

Az a kérdés, hogy az ortodoxia kitart-e, és képes-e szellemi és fizikai alapon is gátat szabni a muszlim bevándorlással szemben. Ez közös biztonsági kérdése a románoknak, magyaroknak, németeknek, osztrákoknak,

bár utóbbiak ezt nem tudják – közölte a kormányfő.

Tőkés László kérdésre azt mondta: a Szőcs-Beke ügyben egyértelmű az álláspontja, a legnagyobb mozgástere és felelőssége az RMDSZ-nek van, hiszen „kormányközeli állapotban van”, jelen van a parlamentben is.

Radikális lépésekre van szükség Bukarestben – jelentette ki.

Kitért a MOGYE-ügyre is, és közölte: az RMDSZ-nek felül kell vizsgálnia magatartását, és bátran kell politizálnia.

Origo.hu -]]> www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1465) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Irodalmi kávéház (513) Politika (1581) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Vetítő (30) Mondom a magamét (6147) Életmód (1) Flag gondolja (33) Gazdaság (665) Heti lámpás (259) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2341) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Belföld (7)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>