Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
„Orbán Viktor leckét ad demokráciából Európának”

„Orbán Viktor leckét ad demokráciából Európának”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Igor Gelarda, az olasz jobboldali Liga szicíliai koordinátora védelmébe vette a magyar kormányt.

Miközben az olasz politika és a sajtó egy része is azonnal hangosan a magyar kormányra rontott a pedofilellenes törvény miatt, valójában sokan követendő példaként tekintenek Magyarországra. Igor Gelarda, az olasz jobboldali Liga szicíliai koordinátora a lapunknak adott interjúban sietett védelmébe venni hazánkat, sőt irigykedve figyeli, ahogy népszavazásra bocsátják az ügyet. Mint panaszolja, sajnos az ő véleményüket Olaszországban senki nem kérdezi meg.

– Az olasz sajtót is bejárta a hír, miszerint a magyar kormány törvényben biztosít védelmet a kiskorúak iskolai nevelésének, valamint a szexuális szférára vonatkozó médiatartalmakat is megszűri. Mit gondol erről?

– Azt hiszem, hogy ha egy szuverén kormány úgy dönt, hogy fokozott védelmet biztosít a kiskorúaknak, lehetővé téve ezáltal, hogy a családok hagyományaiknak, világlátásuknak, vallási meggyőződésüknek megfelelően, külső behatás nélkül, szabadon nevelhessék gyermekeiket, az becsülendő és elismerésre méltó dolog. Egyértelmű, hogy a jogalkotásnak szabadságot kell biztosítania a másneműek számára is, ez azonban nem korlátozhatja a családok szabad neveléshez való jogát. Amikor aztán a fiatalok betöltik a 18. életévüket és nagykorúak lesznek, akkor a neveltetésük, értékrendjük és meggyőződésük szerint folytathatják majd életüket. A kiskorúak könnyen befolyásolhatók, megzavarhatók, védelemre van szükségük. Külön figyelmet és elismerést érdemel a törvény azon része, amely komolyabb büntetésben részesíti a gyermekpornográfiát, valamint a fiatalokkal szembeni szexuális visszaéléseket.

– Mi a helyzet Olaszországban?

– Az LMBeddddTQdssssjogok kérdése súlyos törést okozott Olaszországban. A jelenlegi összetett krízishelyzetben inkább összefogásra és kiútkeresésre lenne szükség, nem pedig a különböző csoportok egymásnak ugrasztására. Az úgynevezett Zan-törvénytervezet pontosan azt célozza, amellyel az Orbán Viktor vezette kormányt vádolják. A szabad vélemény elnémításával járna, amennyiben jogerőre emelkedne a homotranszfóbiát büntető törvényjavaslat. Azok véleményének elhallgattatása lenne a cél, akik másként gondolkoznak, éreznek és vélekednek, mint az LMBTQ-személyek. Gyűlölik Orbánt és álhírgyártással próbálják lejáratni, azt terjesztve, hogy csonkítja a másneműek szabadságjogát, miközben ők pontosan ezt teszik Olaszországban mindazokkal, akik hisznek az egy nő és egy férfi kötelékén nyugvó családmodell érvényességében, vagy akik genderideológia nélkül szeretnék nevelni gyermekeiket.

– Mit gondol az Európai Unió és Magyarország között kialakult feszült helyzetről?

– Hiába támadják Magyarországot, azzal vádolva Orbán Viktort és kormányát, hogy diktátor, hiszen pontosan ő az, aki leckét ad az Európai Uniónak a demokráciáról. Zseniális dolognak tartom, hogy a magyar kormány referendumra bocsátotta a pedofilellenes törvényt, bizonyítva ezzel, hogy a népakarat első számú szempont az ország vezetése számára. Ez a demokrácia legnemesebb formája. Ha az olasz kormány hasonlóan cselekedne a homotranszfóbia bűntetté nyilvánítása vagy a bevándorlási politika kérdéseiben, akkor az olaszok túlnyomó többsége mindkét kérdésben nemmel válaszolna. Ez azonban nem történik meg, közben pedig kígyót-békát kiabálnak Orbánra. A Liga a támogatásáról biztosította Magyarországot, és a büntetések ellen szavazott az Európai Parlamentben. Ezzel nem a törvény tartalmáról nyilvánított ítéletet, hanem arról, hogy minden ország szuverén, a kormányoknak jogukban áll a népakarat szerint döntést hozni. Mi, szicíliaiak és olaszok boldogok lennénk, ha véleményt nyilváníthatnánk a hazánkat érő bevándorlási invázióról, de sajnos bennünket nem kérdez meg senki a kérdésről.

– Az olasz sajtó az elmúlt hetekben szűkszavúan szólt a déli partokra érkező bevándorlókról. Mérsékeltebb a helyzet?

– A migrációs hullám változatlan a déli szigeteken, Lampedusa és Szicília megszállása folyamatos. Csupán az elmúlt napokban 350, migránsokat mentő hajó kikötését regisztrálták a hatóságok Trapani térségében. Ez azt jelenti, hogy már nemcsak Lampedusába, hanem a szicíliai partokig is eljönnek a bevándorlókat szállító hajók. Olaszország a vírushelyzet miatt kénytelen szigorításokat bevezetni, a vírusmentességet igazoló zöldkártya bevezetésével korlátozná az olaszok szabad mozgását, miközben az érkező bevándorlók bármifajta igazolás nélkül léphetnek az ország területére, egészségügyi állapotuk gyakran ellenőrizhetetlen marad. Mindeközben a helyi rendfenntartó erőkre hárul a folyamatosan érkező embertömeg elhelyezése, amelyhez nincsenek biztosítva sem az eszközök, sem a lehetőségek. A feszültségek immár állandósultak, ezt bizonyítja a két hete történt Ragusa melletti pozzallói migránstábor felgyújtása is. A bevándorlók tömegesen érkeznek önállóan az olasz partokra, majd menedékkérelemért járulnak, amit a legtöbb esetben nem fognak megkapni, hiszen nincsenek meg a feltételek. A Tunéziából és Líbiából érkezők nem háborús életkörülmények közül menekülnek, csupán jobb életre vágynak, ezt azonban Olaszország nem tudja megadni nekik, hiszen nincsenek meg hozzá a feltételei, hiába is fogadná be őket. A menekültstátus elbírálásáig akár éveken keresztül Olaszországban tartózkodnak.

Jánosi Dalma - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6240) Vetítő (30) Heti lámpás (260) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Gazdaság (667) Titkok és talányok (12) Sport (729) Politika (1581) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Belföld (8) Tereb (141) Mozi világ (440) Kultúra (6) Tv fotel (65) Nagyvilág (1464) Történelem (15) Életmód (1) Egészség (50) Jobbegyenes (2382)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>