Ma 2023 szeptember 22. Móric napja van. Holnap Tekla napja lesz.
Orbán Viktor kőkemény beszédet mondott

Orbán Viktor kőkemény beszédet mondott

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Köszönjük miniszterelnök úr!

Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten

 – kezdete beszédét a csütörtöki CPAC Hungary konferencián Orbán Viktor, majd külön üdvözölte Irakli Garibashvilit, Georgia miniszterelnökét, Andrej Babist, a Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnökét, valamint Janez Jansát, Szlovénia korábbi miniszterelnökét is. 

A miniszterelnök szerint jó szokásunkká vált, hogy tavasszal Budapestre sereglik a konzervatív világ. De mégis hogyan kerültek a magyarok egy ilyen előkelő klubba? – tette fel a kérdést a kormányfő. Meglátása szerint ennek egyetlen oka lehet: 

Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik.

– Itt nemcsak beszélünk a progresszív liberálisok legyőzéséről, hanem meg is csináltuk azt – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök véleménye szerint Magyarország a 2010-es hatalomátvételkor borzasztó helyzetben volt, de a konzervatív politika segítségével sikerült helyreállni. Csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol liberálisok tönkretettek egy országot – mutatott rá. 

A kormányfő szerint a magyar siker 2015-ig senkit sem érdekelt a világon, nem voltunk híresek. A magyarok sikerét Soros Györgynek köszönhetjük: ha Soros nem hirdeti meg bevándorlási programját, akkor mi soha nem kerültünk volna a világsajtó címlapjára – mondta a kormányfő. Szavai szerint Sorosék elárasztották illegális migránsokkal a Balkánt, és kiépítették az embercsempész-útvonalat, de beleütköztek Magyarországba. – Mi ugyanis megálljt parancsoltunk az illegális migrációnak és megvédtük a hazánkat – húzta alá a kormányfő. Jelezte azt is, hogy az illegális migráció elleni küzdelem mellett a szellemi-ideológiai csatákat is vállalni kell, ha meg akarjuk védeni a hazánkat, mert ez a harctér is fontos terepe a liberálisoknak. Leszögezte: nem vágytunk világhírnévre, mégis megkaptuk, miután ellentmondtunk a liberálisoknak. – Védekezünk, mert a globalista elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát. Most mindannyian támadás alatt állunk – hangsúlyozta. Mint mondta, a nemzet a Nyugat nagy találmánya, azonban ha a nemzetek elpárolognak, akkor elvész a szabad élet lehetősége, és a Nyugat elbukik. 

 Haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok 

– húzta alá. 

Mint fogalmazott, ha a nemzetek elpusztítása sikeres lesz, akkor megsemmisül a nyugati világ. A nemzet eszménye a mi különleges nyugati örökségünk – mondta a kormányfő, majd felidézte a szentatya háromnapos látogatását. Mint mondta, tavaly fél év különbséggel érkezett Magyarországra a CPAC és a katolikus egyházfő, idén ez már csak egy hét volt. – Lehet, jövőre már a pápa is benéz a rendezvényre – jegyezte meg. 

Orbán Viktor kitért arra is, hogy mind gazdaságilag, mind demográfiailag rosszul áll a Nyugat. Meglátása szerint katonai erő tekintetében még erősebb, de a jövőben, ha minden területen elmarad, akkor az a katonai konfliktusok erősödéséhez vezet. Mindezért csak magunkat okolhatjuk – mondta. Véleménye szerint amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor sok konzervatív azt mondta, hogy a nemzetellenes vírus csak egy laborszökevény. Ezt a vírust kitenyésztették, a migráció, a gender, a woke csak egy-egy alvariánsa ennek a vírusnak. A woke-mozgalom és a genderideológia olyanok mint a kommunizmus és a marxizmus: mesterségesen szétverik a különféle csoportokat, és így a nemzetet – mutatott rá. 

A magyar konzervatív kísérlet viszont azért sikeres – folytatta – mert sok mérföldes távolságból, sőt, látatlanul, szagról is megismerjük a marxistákat. Itt ültek a nyakunkon. Azt hirdetik, hogy az osztály fontosabb, mint a nemzet, és megelőzi a nemzethez tartozást. Huszonhat évet éltem marxista elnyomás alatt. Terjedt akkoriban egy vicc, miszerint az abszolút osztályharc az, amikor a pártház macskája elüldözi a pártház egerét – mondta a kormányfő, aki szerint ahol felüti a fejét az osztályharc, ott a békés, együttműködő országokból a zavargás színtere lesz, csak a kérlelhetetlen ellenségeskedés marad.

A miniszterelnök kitért a progresszív politika veszélyeire is, hangsúlyozva, hogy a progresszív külpolitika káoszt és zűrzavart okoz. Orbán Viktor ugyanakkor kiemelte: biztos benne, ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, nem lenne háború Ukrajnában. 

– Térjen vissza elnök úr, és hozzon nekünk békét!

– hangsúlyozta. A kormányfő továbbá kiemelte, hogy a  progresszívek nyomást gyakorolnak másokra, hogy valljanak színt, mit gondolnak a genderpolitikáról, az LMBTQ-mozgalmakról, és ha ezzel valaki nem ért egyet, akkor kiközösítik fejtette ki a kormányfő, aki szerint Brüsszelben most azt kell megállítani, hogy ezek a progresszív erők elvegyék a nemzetállamoktól az önálló külpolitika alakításának jogát. A jó hír viszont az, hogy Európába megérkezett a fordulat, például Olaszországban és Izraelben győztek a konzervatívok, és itt vannak előttünk az ígéretes spanyol választások, de lengyel barátainknál is jól állnak a csillagok. Aztán pedig jöhet az európai parlamenti választás, amikor lecsapolhatjuk a brüsszeli mocsarat. Nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét, itt van Magyarországon a vakcina.

 Annyi az egész, hogy a választás előtt fel kell írni a zászlóra: No migration, no gender, no war! 

– fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök végül kiemelte: Brüsszel és Washington még a liberálisok kezén van, ezért tegyünk róla, hogy azt is elfoglaljuk – zárta beszédét a kormányfő.

A magyarok szerencsések Orbán Viktor miatt 

Georgia miniszterelnöke köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért elismerte Grúzia erőfeszítéseit, amit az unióhoz való csatlakozás ügyében tett. Irakli Garibashvili kiemelte: a magyar emberek nagyon szerencsések, hogy ilyen nehéz időkben bölcs és nagy vezetőjük van, aki megvédi a magyarok érdekét, és az alapvető értékek mellett áll ki. A miniszterelnök beszédében az alaptörvény által garantált jogok tiszteletét is hangsúlyozta. Szavai szerint mindenkinek tisztelnie kell más polgároknak az akaratát. Tisztelni kell, hogy az anya nő, az apa férfi. A grúz alkotmány is rögzíti, hogy a házasság férfi és nő között jöhet létre. Ezek az értékek nemcsak a múlt hagyatékai, hanem a mai napig tovább élnek. Ezért nem fogják tűrni a kisebbségek próbálkozásait, hogy kísérletet tegyenek ennek megváltoztatására – szögezte le.

Matt Schlapp: Kitartunk, túlélünk!

– A baloldal és Soros György mindent megtesz azért, hogy tönkretegyék az alapokat – fogalmazott a konferencián Matt Schlapp. Az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke leszögezte: nem fogják megengedni a progresszíveknek a társadalom démonizálását. 

Kitartunk, túlélünk. Nem engedjük meg, hogy elcsaljátok a választásokat, az iskoláinkat, hogy tönkretegyétek a civilizációt. Legfőképpen pedig nem fogjuk megengedni azt, hogy eltérítsetek bennünket attól a mennyei tervtől, amely több ezer évvel ezelőtt íródott.

– jelentette ki. Szót ejtett arról is, hogy az Egyesült Államok vezetése és Joe Biden elnök támadja a magyarokat, azonban a segítség már úton van. – Győzni fogunk – húzta alá Matt Schlapp, majd megköszönte a magyaroknak, hogy ismét megrendezik a CPAC-et. Végül a gyermekek védelmében hozott magyar döntéseket, valamint a családok támogatását méltatta az ACU elnöke.

Nehéz időkben csak az összefogás segíthet

– Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy immár másodjára köszönthetem önöket a CPAC-en, ami  nem csak az Amerikai Konzervatív Unió és az Alapjogokért Központ, hanem az egész magyar jobboldali közösség hatalmas sikere – hangsúlyozta Szánthó Miklós. Mint mondta, a kommunisták már száz évvel ezelőtt arról énekeltek, hogy a történelmet végképp el kell törölni, majd pár évtizede a liberálisok arról írtak, hogy a történelemnek vége van, a progresszívek épp most akarnak kilépni a kultúrából, történelemből.

 Mi azonban mégis itt vagyunk, Európa szívében. Itt nemcsak a kontinens mértani középpontjára gondolok, hanem arra, hogy itt, Magyarországon dobog az egykor szebb napokat látott nyugatnak a szíve

 – fogalmazott az elnök. 

– Valljuk, hogy a gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez. Ezért védjük a gyermekeket a genderpropagandával szemben – rögzítette Szánthó Miklós. Kiemelte: 

amikor nagy a nyomás, a magyarok egy emberként állnak ki a józan ész mellett, és ehhez szövetségeseket keresünk. – Konzervatívok, jobboldaliak, populisták, nacionalisták vagyunk. Éppen ezért nem kidobjuk a történelemkönyveket, hanem újra kiadjuk azokat – húzta alá. Együtt erő vagyunk és együtt védjük meg az életmódunkat, erről szól a CPAC Hungary 

– szögezte le a főigazgató. Emlékeztetett, hogy most a progresszívek győzködnek arról, hogy az egyetlen elfogadható sztenderd és nincs más alternatíva. – A régi és az új marxistáknak ugyanarra jár az agyuk: levetetni a keresztet a falról, és úgy gondolni, hogy az állam jobb nevelő, mint a szülő – ismertette. Szót ejtett arról is, hogy most egy háború árnyékában kitalálták, hogy összeugrasszanak minket. – Látják, hogy a nemzetközi konzervatív összefogás sikeres – fogalmazott. Felhívta a figyelmet, hogy sokkal több az, ami összeköti a konzervatívokat, mint ami elválasztja. – Több évtizedes kommunista elnyomás után ki vagyunk képezve arra, hogy milyen az, amikor a baloldal át akarja venni az irányítást felettünk – emlékeztetett Szánthó Miklós. Mint mondta, nehéz időkben csak az összefogás segíthet, ennek pedig erős emberekből kell állnia, és a CPAC Hungaryn erős embereket lát.

„Együtt erő vagyunk”

Ma délelőtt kilenc órakor kezdődött meg a CPAC Hungary. A rendezvény elején a történelmi egyházak vezetői szólaltak fel, akik  az Úr áldását kérték a kétnapos konferenciára. Az eseményre több száz magas rangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezett öt kontinens húsz országából Budapestre. Az Alapjogokért Központ kétnapos eseményének az idei mottója: „Együtt erő vagyunk”.

Szánthó Miklós, az intézet főigazgatója szerdai sajótájékoztatóján azt emelte ki, hogy a CPAC Magyarország nem az egyetlen nemzetközi együttműködési projekt a konzervatívok számára, de zászlóshajóprojekt. Véleménye szerint a rendezvény megmutatja, hogy világszerte sok barátja van a magyar jobboldal stratégiájának és érvelésének, miszerint békére és összekapcsolódásra van szükség.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (276) Mondom a magamét (7085) Tv fotel (65) Egészség (50) Irodalmi kávéház (529) Jobbegyenes (2679) Mozaik (83) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (144) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (689) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Sport (729) Vetítő (30) Történelem (16)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>