Ma 2022 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
Orbán megrendezte

Orbán megrendezte

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mélyre – még annál is mélyebbre – süllyedt az ellenzéki média... - Bohár Dani remek írása!

, mint amennyire mélyen voltak egyébként is. Ismét bebizonyosodott, hogy közük nincs az objektív tájékoztatáshoz. Ha még egyszer valamelyik, bármelyik azt meri állítani magáról, hogy független, kiegyensúlyozott és csak a tények érdeklik azt…. kiröhögöm.

Történt csütörtök délután, hogy a Vajdaságban bujkáló bevándorlók egyszerre ötszázan (teljesen véletlenül) útnak indultak a magyar határ irányába. Azt régóta lehet tudni, hogy az eddig Bosznia irányából érkező migrációs nyomás ismét áttevődött Magyarország felé. Szerbiában csak a hivatalos adatok szerint 40 000 bevándorló tartózkodik és az idegenek többsége a Délvidéken vár arra, hogy átszökjön Magyarországra, így az Európai Unióba.

Január 28-án már volt egy teszt, amikor 50-60 ember éjszaka megrohamozta a röszkei határátkelőt, amit sikerült megakadályozni. Nem kellett sokat várni, hogy a migránsok ismét akciózzanak. Már korábban is terjedtek hírek arról, hogy csütörtök-péntek magasságában jelentős számú bevándorló készül arra, hogy karavánszerűen a magyar határhoz vonuljon. Ez meg is történt. Csütörtök délután 5 óra tájban érkeztek a kelebiai átkelőhöz, amely addigra már le is volt zárva. A migránsok és a rendőrök órákon át néztek egymással farkasszemet, hiába a könyörgés a magyar szervek a hatályos jogszabályoknak megfelelően nem nyitották meg a határt. Miért is tették volna? A bevándorlók sátrakat építettek, nagyon belakni őket azonban nem tudták, mert a szerb rendőrök éjjel 2 óra körül elvitték őket egy Dél-szerbiai befogadó központba.

Miről is szólt ez az akció?

A fotókról, a riportokról, a beszámolókról egyszóval a sajtóról. A bevándorlóknak (és a mögöttük álló NGO-knak) nem volt más célja, minthogy megmutassák ország-világnak, hogy a magyar határőrök, rendőrök, a kormány, Orbán Viktor személyesen mennyire gonosz, hogy nem enged be csak úgy 500 embert az Európai Unióba ellenőrizetlenül. A migránsok minden “eszközt” bevetettek. Táblákat tartottak, amelyek arról szóltak, hogy ők nem gazdasági bevándorlók, hanem a háború elől menekülnek. Összeszedtek minden családot, gyerekeket mutogattak. Apropó! Az M1 tudósításában volt egy nagyon árulkodó felvétel, amely egyébként 3 másodperc alatt le is buktatta az egész szervezkedést, vonulást. Két migráns cigarettázás közben adogatott egymásnak egy kisgyereket. Nagy valószínűséggel egyik sem az apa, hiszen én az vagyok és valahogy eddig még nem jutott eszembe a fiam arcába fújni a cigi füstöt, igaz nem is dohányzom, de ez más téma. Ha pedig valamelyik gyereke volt az is sokat elárul. Milyen ember az, aki így bánik a saját csecsemőjével?

Szóval a bevándorlók egyértelműen a sajtónak célozták a felhajtást. A nyugati média meg is eszi, de “szerencsére” vannak nekünk is olyan médiumaink, akik szintén benyalják a témát.

Életemben nem olvastam olyan cikket, amiben annyiszor szerepelt a “békés” szó, mint az egyik híresen jól értesült nagy online portál írásaiban.

“ A békés bevándorlók, békésen vonulnak, békésen tárgyalnak, békésen várnak, békésen lefekszenek, majd békésen visszaszállítják őket.”

Ezek a hasonlóan “békés” migránsok 2015-ben szétverték a határt, kövekkel dobálták a rendőröket és ezen “békés” bevándorlók közül kerülnek ki azok, akik néha felrobbantanak valamit Nyugat-Európában, esetleg leszurkálják az európaiakat. Természetesen békés megfontolásból.

A “békés”- vonal mellett az ellenzéki sajtó másik kedvenc toposza, hogy ezt az egészet valójában Orbán Viktor szervezi és rendezi, hogy újra féljenek a magyar emberek. Ezt persze nem mondják bele egyenesen az olvasóik arcába, csak tudatosan manipulálják őket. Az olvasók pedig értik és érzik az utalásokat. A hergelés tehát tökéletesen működik.

Erre az esetre nagyon jó példa egy másik balliberális portál írása, amely elsőre úgy tűnhet, hogy egy korrekten megírt hírről szól, de valójában, ahogy mindenük, ez is propaganda. A tény az, hogy csütörtök este Alexandar Vulin szerb védelmi miniszter ellátogatott a kelebiai határhoz és sajtótájékoztatóján többek között beszélt arról is, hogy a bevándorlókat álhírekkel vezették meg, amelyek arról szóltak, hogy megnyitják a magyar határt, ha kellő számban gyűlnek össze. A soha nem objektív portál híréből az természetesen kimaradt, hogy a szerb miniszter az álhírek forrásának az NGO-kat, vagyis a civilnek hazudott álcivil szervezeteket jelölte meg. Ez az apró részlet amúgy is kit érdekel?! Mehetett is a poszt a Facebookra. “Kinek áll ez érdekében?” Aztán jöttek a kommentek, amelyek 90 százaléka az volt, hogy Orbánnak. Tehát a portál nem mondta ki, csak az olvasói szájába adta. Tökéletes propaganda, Goebbels is megirigyelné.

Ezek után csak annyit szeretnék kérni, hogy ezen “hírportálok” ne mondják már magukról, hogy objektívek meg függetlenek. Azt meg végképp kérném, hogy pont ők ne ragasszák ránk a propagandista jelzőt. Ugyanis ha mi annyira lennénk függetlenek és objektívek, mint ők, akkor kedves olvasóinknak reggeltől estig Orbán Viktor hőstetteit kéne böngészniük. Nem így van, ez is bizonyítja, hogy mi nem úgy vagyunk függetlenek és objektívek, mint ők.

Bohár Dániel - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Egészség (50) Életmód (1) Kultúra (6) Jobbegyenes (2384) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6243) Tv fotel (65) Politika (1581) Tereb (141) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Heti lámpás (260) Mozi világ (440) Gazdaság (667) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Titkok és talányok (12) Sport (729) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>