Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Nyilasok, kommunisták, DK-sok

Nyilasok, kommunisták, DK-sok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Talán még nem lenne késő visszafordulni. 

Választójogot jogállamban nem veszünk el embercsoportoktól származási alapon. Még akkor sem, ha ez sokaknak tetszene. S nem kell ahhoz kvízkirálynak lennünk, hogy eszünkbe jusson, kik csináltak utoljára ilyet.  

– Az emberek a DK álláspontjával értenek egyet ebben a kérdésben – állította a minap a határon túli magyarok választójoga ügyében Vágó István Szegeden, akiről sajnos már nem az „Álljunk meg egy szóra”, esetleg a „Legyen Ön is milliomos!” legjobb pillanatai jutnak eszünkbe. Mondott még ezen kívül merészeket, azt gondolja, a magyar társadalom többsége, sőt a Fidesz-szavazóinak nagyobb része is elvenné a szavazati jogot a kolozsváritól, a szabadkaitól, a (rév)komáromitól. – Arról van szó, hogy ne szavazhassanak azok, akik nem viselik a következményeit – jegyezte meg, szigorúan nem a külföldre települt polgárokra értve, akik csupán egy (DK vezette?) kormányváltásra várnak, hogy hazatérjenek az azonnal létrejövő Kánaánba.

Lehet magyarázkodni, de ez nem más, mint az a kártya, amelynek az első, 2000-es évek eleji kijátszásáról Bárdi Nándor kisebbségkutató azt ]]>mondta]]> néhány éve: akkoriban nem akarták elhinni, hogy pont baloldal fog idegenellenes riogatásba kezdeni. Emlékezetes folytatása volt a 2004-es népszavazás, amely a mai napig be nem gyógyult sebet ejtett a magyar-magyar kapcsolatokon, mégis most sikerült újból a húsba vágni. Kár volt ezt megtenni. Lehet, ennyit megér Gyurcsánynak az a plusz néhány tízezer szavazat, amellyel a szocialisták föle kerekedhet, de az ország csak veszíthet vele.

Persze nem járatlan úton indultak el Vágóék. A magyar társadalom jelentős része akkor is örült, amikor a zsidótörvényeket meghozták, a szomszédot B-listázták, a svábokat pedig vagonokba tették, amelyekre maguk a kitelepítettek írták rá magyarul: „Isten veled, Hazánk!” Azonban nem kell évtizedeket visszamennünk az időben. Ugyanígy kérdéses, hogy ma a többség támogatná-e a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatát, mégsem jut eszébe a családok fontosságát hangsúlyozó jobbközép kormánynak, hogy elvegye tőlük ezt a jogot. (A Jobbikot most inkább ne emlegessük.)

Talán még nem lenne késő visszafordulni. Gyurcsánynak már úgyis mindegy, Vágó azonban számtalan politikai butasága után is még visszanyerhetné azt a megbecsülést, amelyet húsz éve élvezett. Mert nem huszonötmilliós kérdés az, hogy hova kerültek azok a magyarok, akik nemzettársaiktól, polgártársaiktól vették el szavazati jogukat: a történelem szemétdombjára.

(Fotó: szerző)

Tóth Marcell - ]]>https://ezatuti.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Jobbegyenes (2823) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Heti lámpás (322) Gazdaság (713) Szépségápolás (15) Tereb (146) Politika (1582) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Történelem (18) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7708) Autómánia (61) Nézőpont (1) Vetítő (30) Tv fotel (65) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>