Ma 2023 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
Na, ki (is itt) a paraszt?!

Na, ki (is itt) a paraszt?!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Semmi meglepőt nem fogok írni, de azért mégis!

Kiindulópontnak vegyük ezt a filozófusnak nevezett akármit, Vajda Mihályt, aki leparasztozta a teljes kormánypárti szavazótábort. Ezzel, egyúttal, megalázva a vidékieket és a vele egyet nem értőket (közte több százezer fővárosit is), buta emberi masszaként kezelve több millió magyar embert. Mondhatnánk, hogy már megint, hiszen ilyesfajta lenéző szavak már többek szájából elhangzottak (lásd Landeszmann rabbi emlékezetes kirohanását!).

Érdekes módon (vagy nem is) Misi bácsit simogatja a ballib sajtó. De leginkább mindenki a hajviseletét teszi előtérbe, mint jellemző dolgot vele kapcsolatban (epiteton ornans). Hosszú, fehér haj. Még jó, hogy nem fekete, mert akkor együtt dalolhatnánk!

Olvastam olyat, hogy ő „blues”-os – ezt most itt fekete testvéreim, az összes blues-zeneszerző és kedvelő nevében kérem ki magamnak! De olyat is, hogy ő „rockos” – ezt most itt az összes rockzenész és kedvelő nevében kikérem magamnak!

A lényeg az, hogy ebben az akármiben - nevezzük továbbra is Vajda Mihálynak-  még legalább maradt annyi gondolat (philosz), hogy gyalázkodásait és magyargyűlöletét érthető nyelven tegye közzé.

Ellentétben azokkal a „hozzászólókkal”, kommentelőkkel, akik megnyilvánultak e témában. Amikor ezeket elkezdtem olvasni a libsi közösségi médiában, csak egy régi irodalmi gondolat jutott eszembe: „Jön föl a szar!”

A suttyóbja (parasztja – vigyázz, szóhasználat!) a veszprémi Lui gecizésénél nem jut tovább. Ám, van itt minden, mint egy vidéki (érted, Misi bá’?) búcsúban: verés, lámpavasra lógatás, kínzás, válogatott kegyetlenségek és kivégzési módszerek ígérgetése – de a leggyakrabban előforduló szavak: „Orbán”, „fideszesek”, „titeket”, „ölünk”.

Szép, nem?! Ez lenne a szép, új és liberális világ. A MÁSSÁG toleranciája. Szerintük. Nélkülünk. Magyar „parasztok” nélkül.

Ezt már megtapasztaltuk, köszönjük szépen, csak akkor kommunizmusnak hívták. Szamuelytiborok, kunbélák, rákosimátyások és pétergáborok körömletépős, kivégzős (NÉPI demokráciának nevezett) materialista valóság show-ja.

De emlékeztetnék rá: többen is gondolták úgy, sőt, sokan úgy is gondolták, hogy mi magyarok (értsd: parasztok) csak akadékoskodunk itt a Kárpát-medencében 1100 éve. Aztán…

Csókol benneteket:

Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Gazdaság (689) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7091) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Politika (1581) Gasztronómia (539) Belföld (10) Történelem (16) Irodalmi kávéház (529) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Nagyvilág (1309) Sport (729) Jobbegyenes (2680) Heti lámpás (276) Tereb (145) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>