Ma 2023 február 03. Balázs napja van. Holnap Ráhel, Csenge napja lesz.
Milyen ideges is tud ám lenni az ember, ha magára ismer az Elk.rtuk egyik legaljasabb figurájában!

Milyen ideges is tud ám lenni az ember, ha magára ismer az Elk.rtuk egyik legaljasabb figurájában!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon sajnálom szegényt...

Ideges Hann Endre, mert úgy tudja, hogy az Elk.rtuk című filmben megkérdőjelezték a függetlenségét.
Amire ő mindig is nagyon ügyelt. Elsősorban persze azóta, hogy kilépett az általa is alapított SZDSZ-ből, és létrehozta a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet nevű cégét.

Zárójel:
Persze nem kizárt, hogy politikai értelemben már az SZDSZ is független volt; ilyenek ezek a független-objektívek ott a baloldalon, Kálmán Olga is mindig középen állt, még akkor is, amikor egyik napról a másikra Simicska csettintésére Vona Gábor legjobb barátja és szövetségese lett.
Zárójel bezárva.

De a rendszerváltás előtt is végtelenül független volt, akkor, amikor diktatúrában a Tömegkommunikációs Kutatóközpont kérdezőbiztosaként és titkáraként dolgozott. Mérges Hann és valamiféle közelebbről meg nem nevezett elégtételt tervez venni, ami innen azért tűnik szinte kivitelezhetetlennek, mert ugyan Kálomista Gábor filmjében valóban szerepel egy ritka ellenszenves közvélemény-kutatással foglalkozó, Endrének szólított figura, de a műben egyetlen alkalommal sem hangzik el a Hann vezetéknév.

Ami ugyan kétségkívül roppant kellemtelen érzés lehet annak a valakinek, aki egy fikciós krimi során magára ismer egy ügyeskedő, és igen aljas figura karakterének szarkavarrásait látva, de az ilyen beismerő vallomással felérő önfelismeréseket bajosan lehetne a jog eszközével élve orvosolni.
Kellemetlen, igen, no de, nem kellett volna a múltban annyit ügyeskedni, szart kavarni, meg aljaskodni.

Mert Hann Endre arról nem szívesen beszél - a filmmel összefüggésben mostanában nyilatkozott a HVG-nek -, hogy annak idején a választást hazugságok tucatjaival, és trükkök százaival megnyerő Gyurcsány-kormánynak 700 (!) millió forint értékben végzett kutatásokat. Ami ha figyelembe vesszük, hogy 15 évvel ezelőttről beszélünk, óriási összegnek számít, de volt helye; Gyurcsány úr ugyanis a hazugságon és a tüntetések vérbe fojtásán kívül, a marketingpolitizálásban volt még hatalmas császár, úgyhogy nyilvánvalóan óriási szükség volt az úri közönség gyakori szondázására, ebben töltött be igen fontos szerepet akkoriban a Medián és Endre; a Hann.

Aki ugye, mint azt fentebb említettem, ideges, és sértett, hiszen úgy tudja, hogy megkérdőjeleződött az ő messzi földről híres függetlensége.

Ami már 2005-ben is sziklaszilárd és rendíthetetlen volt, akkor, amikor egy napsütéses reggelen letelefonált a vidéki kollégáknak, hogy haladéktalanul végezzenek el egy fontos kutatást Lázár Jánossal kapcsolatban.

A fideszes politikus akkoriban Hódmezővásárhelyt vezette, ráadásul sikeresen, tette mindezt erős politikai ellenszélben, emiatt aztán óriási szálkává, már-már gerendává nőtt Gyurcsány szemében, úgyhogy a baloldali kormány köreiben igény mutatkozott egy kis jófajta szoci lejáratásra.
A Medián hozta is az elvárt kötelezőt; egy egészen döbbenetes kérdéssorral próbált a cég besegíteni a szociknak; Endréék nem vették félvállról a melót.

Nézzük is mikre volt kíváncsi Gyuriferiék házi közvélemény-kutatója:

1:
Elhiszi-e, hogy Lázár János polgármester veri a feleségét?
- Hm... hát eddig nem hallottam ilyesmiről, na de nem zörög a haraszt ugyebár.
Gondolhatta 2005-ben a tipikus válaszadó.
2:
Feltételezi-e, hogy Lázár János polgármester agresszívan bánik munkatársaival?
- Nem, eddig nem feltételeztem, na de ha veri az asszonyt, akkor most már feltételezem.
Folytathatta ugyanő.

Így függetlenkedett 2005-ben a szociktól összesen 700 milliót felmarkoló Hann Endre, aki most roppant ideges amiatt, mert magára ismert egy filmben.

Nagyon sajnálom szegényt...

Apáti Bence - ]]>www.origo.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Vetítő (30) Mondom a magamét (6589) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Politika (1581) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1305) Irodalmi kávéház (516) Gazdaság (675) Jobbegyenes (2538) Egészség (50) Tv fotel (65) Belföld (8) Autómánia (61) Heti lámpás (260) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Mozaik (83) Sport (729) Történelem (15) Gasztronómia (539) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>