Ma 2023 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
Bangóné felháborító üzenetet küldött

Bangóné felháborító üzenetet küldött

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Van bőr a képén!

Gazdasági összefonódást emlegetett az emberi erőforrások minisztere, valamint a Borsod megyei kórház vezetője között Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, azt kérdezve: miért védi Kásler Miklós a „szervkereskedelembe, lopásba és csonkításba keveredett kórház” vezetőit? A képviselő emlékeztetett azokra a sajtóhírekre, amelyek a kórház dolgozóinak a miniszterhez írt leveléről számolnak be.

A levél alapján, amely szerint engedély nélkül végeznek mesterséges megtermékenyítést a kórházban, és amely a szervkereskedelem gyanúját is felveti, nyomozást rendeltek el – tette hozzá. Bangóné Borbély Ildikó szerint csalást és több százmillió forintos károkozást is elkövettek a kórházban, mivel az uniós fejlesztési támogatásokat nem megfelelően költötték el, valamint két esetben kórlapot is hamisítottak az intézményben, hogy a károsult betegek elessenek a kártérítés lehetőségétől.

A képviselő elfogadhatatlannak ítélte, hogy az ügyekről a nyomozás érdekére hivatkozva nem kapott választ Kásler Miklóstól. Közölte: az MSZP szerint a nyomozást az segítené, ha a kórház vezetőit felmentenék, mert előfordulhat, hogy bizonyítékokat tüntetnek el, összebeszélnek vagy befolyásolják a tanúkat. A politikus Kásler Miklós közvetlen bizalmasának nevezte Révész János megbízott igazgatót.

Azért nem tudja véglegesíteni őt a miniszter a kórház élén, mert nincs megfelelő végzettsége – mondta. Révész Jánost ugyanakkor 2018-ban a több százmilliárd forintos piacról döntő Országos Gyógyszerészeti Intézet ötfős vezető testületbe is delegálta a tárcavezető. A képviselő megjegyezte: a testület tagjai máig nem estek át az előírt nemzetbiztonsági átvilágításon.

Beszámolt arról is: Révész Jánosnak az onkológiai szerződéseket felügyelő cége több tízmillió forintos megbízásokat kap, amely szerinte a miniszter tudta nélkül nem lehetséges. Bangóné Borbély Ildikó kérdésre elmondta: havonta mintegy 260 ezer forintot, vagyis a fizetésemelésének összegét fordítja jótékonyságra a képviselői fizetéséből.

Hozzátette: az MSZP nemcsak karácsonykor jótékonykodik, hanem rendszeresen és több mint tíz éve segíti a rászorulókat.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Politika (1581) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Életmód (1) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Tereb (145) Mondom a magamét (7091) Sport (729) Gazdaság (689) Történelem (16) Jobbegyenes (2680) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (529) Heti lámpás (276) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>