Ma 2022 augusztus 11. Zsuzsanna, Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.
180 fokos fordulat lesz, ha az ellenzék győz

180 fokos fordulat lesz, ha az ellenzék győz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Tarlós nagyon kemény véleményt mondott!

A legfontosabb sorskérdések – illegális bevándorlás, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika – kezelése tekintetében száznyolcvan fokos fordulat állna be, ha 2022-ben győzne az indulatokra, a hangulatra építő, hatalomra éhes, távolról sem természetes ellenzéki összefogás – mondta el Magyar Nemzetnek adott interjúban Tarlós István volt budapesti főpolgármester.

Budapest új díszpolgára úgy véli, a kormánypártoknak a kommunikáció területén össze kell szedniük magukat, nem szabad hagyniuk, hogy az eredmények elsikkadjanak, és helyettük luftballonná felfújt ügyekről folyjon a végtelen vita.

A napilap hétfői számában olvasható interjúban Tarlós István arról beszélt, hogy szerinte a főváros legalább 2022-ig időhúzásra játszik.

Szobrot állítanak például háborúban megerőszakolt nők emlékére, ami szép gondolat. Ám mi indokol erről másfél év megelőző „társadalmi vitát”? Hosszú előzmény és részükről „bombabiztos” állásfoglalások sora után végeláthatatlan konzultációk indulnak árvízvédelmi műtárgyakról – hogy csak kiragadott példákat említsek. „Bárhova nézünk, ez történik. (…) A látványpolitizálásnak mégis van politikai haszna. Egyrészt de facto nem kell semmit csinálni, ergo nehéz hibázni” – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: így ehet várni közben a dicséretet: „Lám, mi aztán demokratikusak vagyunk. Mindenről megkérdezzük a választókat.” Nem lehet, hogy a választók cselekvést is várnak?

A beruházásokról azt mondta: a felmerül a kérdés, miért nem valósul meg valami a városban, arra a következő másfél évben mindig ugyanaz a két válasz lesz.

„Vagy azért, mert én korábban nem csináltam meg (az mindegy lesz, hogy miért nem), vagy azért, mert a kormány nem adott elég pénzt. A teljesítmény a kampány során nem lesz viszonyítási alap. Már 2019-ben sem volt az. A kormánypártoknak észre kell venniük, hogy itt most nettó módon az indulatokra, a hangulatra épít a hatalomra éhes, távolról sem természetes ellenzéki összefogás” – vélekedett.

Hozzátette: sok mindent lehet mondani az ő időszakukra, mindenki munkájában lehet hibát találni, „de arról fogalmam sincs, hogy ha valami megvalósul, miért nem képesek egyszer kipréselni magukból egy olyan mondatot, hogy +jó, ennek mi is örülünk+? Miért kell mindig lehetetlen összefüggéseket kreálni és mindenben a rosszat keresni?”

Tarlós István szerint felépült egy valójában nem létező virtuális világ is, ami nehézség nélkül felülírja a létezőt.

Ami pedig általában a kommunikációt illeti, egyesek mintha egyre több és több dologról tudnának egyre kevesebbet és kevesebbet. „Nincs jó véleményem a Budapest-infók elmaradásáról és helyette a Facebook kizárólagosságának bevezetéséről sem. Az infókon bárki bármit kérdezhetett. A Facebook nem szól vissza, és soha nem kell kínos kérdésekre válaszolni – amelyek, ugye, fel sem tehetők” – jegyezte meg a volt főpolgármester.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (513) Tereb (141) Heti lámpás (260) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1464) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Gazdaság (667) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Egészség (50) Szépségápolás (15) Politika (1581) Vetítő (30) Sport (729) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2380) Belföld (8) Kultúra (6) Életmód (1) Mondom a magamét (6236) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>