Ma 2021 február 27. Ákos, Bátor napja van. Holnap Elemér napja lesz.
Mi kell még Európa?

Mi kell még Európa?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ébresztő Európa, ébresztő magyarok!

Nizza központjában, a Notre-Dame de l'Assomption székesegyházban egy imádkozó asszonyt megkéselt, lefejezett, majd a templom közelében járókelőkre támadt egy migráns. Legalább három embert megölt, többeket megsebesített. Lassan kiderült, ki is a gyilkos.

A Brahim Ausszaui nevű tunéziai férfi 2020 szeptember végén illegálisan érkezett Lampedusa szigetére egy bevándorlókat szállító hajóval, Lampedusán a hatóságok karanténba helyezték, majd mielőtt megkapta volna a kitoloncolásra vonatkozó utasítást, megszökött. Október eleje óta tartózkodott Franciaországban. Az ember csak néz maga elé, már gondolkodni sem tud. Azután néhány nappal a híradás után mégis megpróbál gondolkozni, hogy is van ez? Ránézek a térképre: Lampedusa szigete Olaszországhoz tartozik, a Földközi tengerben, Málta és Tunézia között. Szicíliától 205, a tunéziai partoktól 113, Máltától 140 kilométernyire fekszik. A Lampedusa szigetére érkezett migránsokat Olaszországba, Bariba szállították, Brahim Ausszaui onnan utazott Franciaországba.

Ahhoz, hogy Nizzába jusson, több mint 1000 kilométert kellett megtennie. Hogyan mehetett oda? Vonaton, autóval? Miből? Segítette valaki térképpel, pénzzel, információval? Az érzékeny újságírók persze kiderítették, hogy milyen sanyarú gyerekkora volt ennek az embernek. Feltűnt már valakinek, hogy a terroristáknak általában van nevük, de az áldozatoknak nincsen?! „Ezek a szerencsétlenek” – mondják a nagy humanisták – aztán tessék, kiderül, hogy megint elszabadult a pokol…

Szinte bizonyos, hogy nem egyedüli szereplő volt ebben a rémisztő terrorakcióban. Mi kell még Európa? Hány efféle borzalom, hogy felébredjünk? 2013-ban kigyulladt és elsüllyedt egy afrikai menekülteket szállító hajó Lampedusa sziget partjainál, a rajta lévők közül több mint 90-en haltak meg és mintegy 200-an tűntek el.

Az Európai Unió által működtetett FRONTEX alkalmatlannak bizonyult. Akkor Brüsszel mást határozott: szerintük „a balesetek úgy előzhetőek meg, ha egyrészt azonosítani lehet az ilyen hajókat, és baj esetén gyorsan segítséget lehet nyújtani nekik, amiben a decemberben induló úgynevezett EUROSUR rendszer is segíthet, másrészt ha sikerül hatékonyabban fellépni azok ellen a bűnözők ellen, akik számára jól jövedelmező tevékenység, hogy több száz ember életét kockáztatva, kicsi, túlzsúfolt és rossz állapotú hajókon igyekeznek az EU területére juttatni a reményvesztetté vált menekülteket.” Még 2013-ban létrehozták az EUROSUR –t. Az European Border Surveillance System „Európai Határfelügyeleti Rendszer az EU által az illegális bevándorlásnak és a határokon átnyúló bűnözésnek a külső határokon történő megelőzésére 2013-ban létrehozott többcélú rendszere. Az európai partokat elérni próbáló migránsok védelmének a biztosításához és életének a megmentéséhez is hozzá fog járulni e ]]>jogszabály]]>.”

2015-ben iszlamista szélsőségesek Tuniszban, a parlamenttel egy épületben lévő Bardo Múzeumban két kalasnyikovokkal felfegyverzett férfi tüzet nyitott a látogatókra, foglyokat ejtettek, kommandósok likvidálták őket. „Francia római katolikus helyszínek az elmúlt években többször is terrortámadások helyszínei voltak. 2016-ban a Rouen közelében fekvő Saint-Etienne-du-Rouvray templomának papjának, Jacques Hamelnek a nyakát vágták el iszlamista támadók.

Más iszlamisták a párizsi Notre-Dame székesegyház ellen terveztek pokolgépes merényletet. Ezeket a támadásokat az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.” nepszava.hu/3097325 Az ember csak néz maga elé… 2016. július 14-én este Nizzában, a tengerparton a Franciaország nemzeti ünnepét ünneplő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy ámokfutó, s közben fegyverével a rendőrökre lőtt. A teherautót a rendőrök megállították végül, a sofőrt lelőtték. Később azonosították a tettest: Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 31 éves tunéziai származású férfi volt az, Nizzában bérelt teherautóval. Ő is szent háborúban áll a keresztény Európával? Az EUROSUR hozzájárult a migránsok védelmének a biztosításához és életének a megmentéséhez?

És hol a FRONTEX? Brahim (Ibrahim?) Ausszaui bizonyosan a kereszténységgel háborúzik 2020-ban, különben miért gyilkolt volna a templomban? De vannak Magyarországon is „csendestársai”, akik felszólítják az országos tisztifőorvost, hogy ne viseljen keresztet. Ide jutottunk Európa, ide jutottunk magyarok? A vallásszabadság európai érték. Egy ideje azonban a keresztények toleranciája a visszájára fordult. Évek óta sorozatos terrortámadások, keresztények kiirtására, Európa megsemmisítésére való törekvést élünk át.

Elég volt! Nem akarunk félelemben élni, ilyen borzalmas világot hagyni gyerekeinkre, unokáinkra!

Ébresztő Európa, ébresztő magyarok!

Patakfalvy Katalin

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (252) Életmód (1) Gasztronómia (539) Történelem (14) Irodalmi kávéház (505) Autómánia (61) Jobbegyenes (1967) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Kultúra (6) Gazdaság (657) Politika (1574) Tereb (140) Egészség (50) Belföld (5) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Vetítő (37) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5130) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1454) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>