Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
Matolcsy ismét felborzolta a kedélyeket

Matolcsy ismét felborzolta a kedélyeket

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Hogy ebből mi lesz?

A technológia és a pénz forradalmának jelenlegi korszakában új világrend alakul, az új kihívásokra pedig a jegybankoknak is meg kell találniuk a megfelelő válaszokat – hangsúlyozta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Magyarország és a Koreai Köztársaság diplomáciai kapcsolatainak 30 évvel ezelőtti létesítése alkalmából rendezett konferencián csütörtökön, Budapesten.

Az MNB elnöke kiemelte: az új világrendben a két pólust az Egyesült Államok és Kína jelenti, a régiók és – a 10 milliónál több lakost számláló agglomerációk – a megavárosok szerepe erősödik majd.

Hozzátette, hogy az elmúlt években Ázsia szerepe nagymértékben felértékelődött, ehhez jelentősen hozzájárult Dél-Korea megerősödése, vállalatainak tevékenysége.

Matolcsy György hangsúlyozta, hogy az ismét kétpólusúvá váló világban, amelyben az Egyesült Államok mellett Kína játssza a vezető szerepet a globális gazdasági, technológiai versenyben, új hatalmi egyensúly alakul ki.

Az MNB elnöke a globális pénzpiaci kihívások között említette a fintech cégek megjelenését, térnyerését, hozzátéve, a fintech cégek fellépésére a hagyományos pénzintézeteknek is reagálniuk kell.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: az elmúlt harminc év alatt, a diplomáciai kapcsolatok felvétele óta Dél-Korea és Magyarország jelentős fejlődésen ment keresztül. Magyarország a rendszerváltás után piacgazdaságra tért át, az elmúlt tíz évben a gazdaság jelentősen bővült, Dél-Korea ezalatt Kelet-Ázsia egyik legerősebb gazdaságát építette ki.

Magyar Levente emlékeztetett: az idén Dél-Korea lett a legnagyobb külföldi befektető Magyarországon, a dél-koreai társaságok mintegy 409 milliárd forintot fektettek be az országban október végéig.

MTI

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (141) Gasztronómia (539) Egészség (50) Életmód (1) Gazdaság (665) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1465) Kultúra (6) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2349) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Autómánia (61) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Mondom a magamét (6164) Heti lámpás (260) Politika (1581) Történelem (15) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>