Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
1d1345030c4593565d2d58fb12c18766.jpg

D. Tóth Kriszta - Merész álmok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Képzelj el egy világot, ahol senki sem egyforma. Egy világot, ahol az emberek sokfélének ismerik és fogadják el egymást, ahol a barátságok igaziak, az állatok a barátaink, és ahol a segítség és a felelősségvállalás természetes dolog.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de semmit sem szeretnék jobban, mint hogy a lányom ilyen világban nőjön föl.

Amikor az év elején elkezdtem az UNICEF Magyar Bizottságával dolgozni, hirtelen egy nagyon inspiráló környezetben találtam magam. Az értekezleteken, közös ötleteléseken csupa olyan ember ült az asztal közül, akiben megvolt az a fajta globális érzékenység és empátia, ami a nemzetközi gyerekjogi munkához nyilván elengedhetetlen, magam körül azonban addig csak ritkán tapasztaltam. Pedig olyan egyszerű lenne. Ennek a kis csapatnak a tagjait annak a ténynek a felismerése hajta, hogy lehet és kell szolidárisnak lenni a harmadik világ nélkülözőivel úgy, hogy közben a közvetlen környezetünket is segítjük. Mert ha az egyik kezünket messzire nyújtjuk, az nem vesz el a másik kezünk erejéből. Sőt.

Szóval ültem velük az asztal körül, és az első egy hónap alatt körülbelül ezer ötletem támadt arra, hogyan lehetne segíteni a munkájukat. Jó-jó, hát ezeknek az ötleteknek minimum a fele nem kivitelezhető, nincs rá pénz, nincs rá kapacitás, vagy az UNICEF szigorú, de a mindenkori transzparenciát megkövetelő szabályzata nem teszi lehetővé. Viszont amikor a kezdeti friss felbuzdulást felváltotta az átgondolt tervezés, akkor is maradt néhány igazán izgalmas ötlet, aminek nekiállhattam.

És amelyek közül az első, képzeljétek, néhány héten belül valóra válik!

Megteremtettük a fönt említett világot. Egyelőre mesekönyv alakban, de hát a mese nem játék, a mese hatalmát és teremtő erejét nem szabad alábecsülni. Hihetetlen öröm, hogy ennek a merész álomnak a megvalósításában partner volt az UNICEF Magyar Bizottsága, partner volt a Bookline Könyvkiadó, és partner volt egy tehetséges képzőművész-író páros, Hitka Viktória és Gál László is.

Zinka és Hugó történetét telepakoltuk szívvel és lélekkel, és jónéhány tanulsággal, amelyek bőségesen szolgáltatnak majd muníciót a kiadós, olvasólámpa alatti beszélgetésekhez. Ez a mese igazi közös kalandot nyújt majd a magyar iskolásoknak és szüleiknek. Miközben a kiadó minden eladott példány után 300 forinttal támogatja az UNICEF Magyar Bizottságának munkáját. Márpedig 300 forint életet menthet, nem is egyet. Az UNICEF ennyi pénzből nyolc Sabin-csepp védőoltást vásárol, vagy mondjuk 17 adag terápiás élelmiszercsomagot. Egyszóval: nagyon jó kezekbe, és fontos helyre kerül az a pénz.

November elején ti is találkozhattok Zinkával, Hugóval, Emillel, Félixszel, Fürtössel és a többiekkel. Alig várom!

Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet

A Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet egy izgalmas, kalandos, magával ragadó mesekönyv, amely a 6-10 éves gyerekeknek és szüleiknek készült. Zinka szeretnivaló alakját már jól ismerjük, a kislány a Zinka és Simafül varázslatos kalandjai c. mesében már tavaly bemutatkozott a gyerekeknek. De a Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet nem az első mese klasszikus folytatása, hanem egy speciális kötet, amely D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság önkéntesének kezdeményezésére született, a szervezet támogatásával.
Az UNICEF üzenetei - a tolerancia, az összefogás, az elesettek megsegítése, a világ sokszínűsége, a fogyatékkal élők elfogadása, a természet megóvása - finoman és játékosan szövik át a mesét. A Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet nem szájbarágósan tanít, hanem érdekessé és vonzóvá tesz egy szolidáris világot, olyan tartalmat ad, amely segít a gyerekeknek megérteni önmagukat, egymást és a világot. A történet fontos kérdéseit a gyerekek és a szülők együtt beszélhetik meg - közös élményt teremt a családnak. A Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet azonban nemcsak az itthoni, a mesét elolvasó lurkóknak segít, hanem a távoli, életveszélyben élő gyerekeknek is.

A Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet könyv vásárlói nemcsak az ENSZ Gyerekjogi Szervezete által garantált, minőségi gyerektartalmat vehetnek kézbe, hanem anyagilag is segítik a harmadik világ éhező gyerekeit: az UNICEF 300 Ft támogatást kap minden kötet árából. A vásárlók így konkrét életeket mentenek.

D. Tóth Kriszta - shopline.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Tereb (141) Mozaik (83) Vetítő (30) Politika (1581) Sport (729) Gasztronómia (539) Belföld (8) Heti lámpás (260) Nagyvilág (1464) Gazdaság (667) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2383) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (513) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (6241)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>