Ma 2021 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
Márki-Zay Péter népszerűtlenebb a baloldalnál

Márki-Zay Péter népszerűtlenebb a baloldalnál

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hatalmas pofon érkezett! Gyurcsány a haját tépi!

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt népszerűtlenebb a baloldalnál – állapította meg friss közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint Márki-Zay Péter nem hozott új szavazókat, sőt a meglévő baloldaliakat sem tudja egységesen maga mögé állítani.

Bár a biztosan szavazó pártválasztók 42 százaléka baloldali, csak 24 százalékukra számíthatna a hódmezővásárhelyi polgármester”

– írták.

Kiemelték: már egy hónapja, hogy Márki-Zay Péter megnyerte az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelöltséget, de továbbra sem sikerül népszerűségben országos áttörést elérnie.

A Nézőpont Intézet korábbi kutatása felhívta már a figyelmet arra, hogy a baloldal népszerűségnövekedésében nem segített a miniszterelnök-jelölt megnevezése, hiszen sem a Fidesz, sem a baloldali közös lista népszerűsége nem változott”

– jegyezték meg, hozzátéve: ezt a tendenciát a legfrissebb adatok is alátámasztják, továbbra is a biztos szavazó pártválasztók 56 százaléka Fidesz-támogató és csak 42 százaléka a baloldal szavazója.

A Nézőpont Intézet szerint „a baloldal problémája azonban ennél is súlyosabb”, ugyanis – mint írták – Márki-Zay Péter a jelenlegi kormánykritikus szavazótábor egésze számára sem elfogadható.

Arra a kérdésre, hogy ő vagy valaki más legyen a miniszterelnök, csupán az aktív szavazók 24 százaléka nyilatkozott támogatóan a hódmezővásárhelyi polgármesterről, a válaszadók 62 százaléka a „más” alternatívát választotta. A baloldali szavazótábornak csak 58 százaléka mondta azt, hogy Márki-Zay Pétert szeretné kormányfőnek, 26 százalékuk „valaki mást” (a többiek nem tudtak dönteni vagy nem kívántak válaszolni).

Úgy fogalmaztak: a baloldali összefogás számára figyelmeztető jel, hogy a „politikai innovációnak” tervezett baloldali előválasztás során nem egy tábornövelő, hanem egy

tábormegosztó jelöltet sikerült pajzsra emelniük.

Az intézet szerint már az október 23-ai ünnep „baloldali kudarca is megmutatta, hogy a baloldali pártokkal is hadakozó kormányfőjelölt az érintett pártok támogatói körben mérsékelt népszerűséget remélhet”.

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása november 8-10-én, ezer ember telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ez a mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék – olvasható a közleményben.

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (138) Belföld (6) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Mozaik (83) Életmód (1) Mozi világ (440) Politika (1578) Történelem (14) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Sport (729) Heti lámpás (255) Gazdaság (662) Jobbegyenes (2164) Mondom a magamét (5736) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (508) Nagyvilág (1463) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>