Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
Márki-Zay nekilátott a tisztogatásnak Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay nekilátott a tisztogatásnak Hódmezővásárhelyen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Gyalázatos!

Márki-Zay Péter újraválasztott hódmezővásárhelyi polgármester számos vezetőt leváltott az önkormányzat cégeinél.

Teljes körű politikai tisztogatásba kezdett a hódmezővásárhelyi polgármester; Márki-Zay Péter a polgármesteri hivatalban és a város cégeiben kezdett söprögetésbe, majd két héttel a választások után több ott dolgozótól is megszabadult, hiába ígérte korábban az ellenkezőjét. A ]]>Magyar Hírlap]]> azt írja, hogy a voksolás utáni ünnepi közgyűlésen a nyilvánosság előtt először arról beszélt, hogy ő senkit sem fog üldözni, elbocsátani a politikai nézetei miatt, majd a zárt ülésen egyetlen, előre elkészített határozattal gyakorlatilag az összes városi önkormányzati cég vezetését lecserélte a közismerten vele személyes és politikai kapcsolatban álló személyekre.

A lap úgy tudja, hogy a politikai indíttatású kirúgások formailag közös megegyezéssel történő felbontással történtek meg. A sajtónak Márki-Zay azzal indokolta a tisztogatást, hogy csak azoktól válnak meg, akik szakmailag nem végeznek kielégítő munkát, vagy akik bűncselekményeket követnek el. Helyi források a lapnak elmondták, a vásárhelyi elbocsátások valójában nem szakmai, hanem tisztán politikai szempontok alapján történtek meg.

A hódmezővásárhelyi Fidesz méltánytalannak tartja jó szakemberek politikai okokból történő eltávolítását. A Fidesz-KDNP szerint ráadásul Márki-Zay Péter polgármester önmagának mond ellent, amikor korrupcióról és visszaélésekről beszél az elbocsátásokkal összefüggésben, mivel egyetlen ügyben sem tett feljelentést, ami pedig kötelessége lenne, ha valóban tudomása lenne a törvénysértésekről.

Bokor Gábor -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Mozaik (83) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Sport (729) Életmód (1) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Politika (1582) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7660) Gazdaság (711) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Heti lámpás (319) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2816) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>