Ma 2022 október 03. Helga napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Márki-Zay ismét a Financial Times propagandahasábjain

Márki-Zay ismét a Financial Times propagandahasábjain

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ezt olvassák el! Tanulságos!

Interjú a CNN sztárpropagandistájával, Christiane Amanpourral hódmezővásárhelyi polgármesterként. Nem rossz, de hol van ez a három Financial Times-interjúhoz képest huszonöt nap alatt?!

Úgy látszik, a nyugati balliberális elit kijelölte Márki-Zay Péter legfőbb kommunikációs csatornáját, ami a Financial Times lesz. Nemcsak szerény választás, de bölcs is, hiszen vélhetően magyarok milliói forgatják az egyébként előfizetéshez kötött angol nyelvű lapot.

A színvonalas propagandából a színvonalat mellőző Financial Times az alábbi címmel kezdte a legújabb, már-már hetente megjelenő Márki-Zay-cikket: „Rendszerváltást ígér a magyar ellenzék vezetője, ha legyőzik Orbánt”. A brit lap büszkén közli, hogy az ellenzék győzelme után, amit ugyebár a baloldal 2014 óta folyamatosan vizionál, és a választók helyett igyekszik eldönteni, az új miniszterelnök „hatvan napon belül népszavazással fogja módosítani az alkotmányt, valamint visszaállítja a fékek és egyensúlyok rendszerét”.

Nézzük elsőként a problémákat a felvetéssel:

  • Márki-Zay Péter csak egy közjogilag teljesen irreleváns, semmilyen jogszabály által nem rendezett, még csak intézménynek sem nevezhető „házi vetélkedőn” került a dobogó legmagasabb fokára. Senki nem kiáltotta ki őt az ellenzék vezérévé, sőt úgy volt képes mindössze 43-57 arányban „legyőzni” Dobrev Klárát, hogy öt ellenzéki párt támogatását bírta, míg Gyurcsány Ferenc felesége mögött „csak” a Demokratikus Koalíció állt.

  • Magyarország Alaptörvénye 8. cikk (3) bekezdés a) pontjának kógens rendelkezése közérthetően fogalmaz, amikor kimondja, hogy nem lehet országos népszavazást tartani az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről. Tehát a baloldal legújabb bábja vagy összeszed legalább 133 képviselőt, aki támogatja nemzeti alapokmányunk megváltoztatását, vagy kénytelen lesz a parlament által tíz éve elfogadott, mindenek felett álló jogforrás alapján vezetni az országot. Bár tény, hogy Márki-Zay a Financial Times-interjúban – egy vélhetően higgadt pillanatában, hosszas megfontolás után – megígérte, hogy ezt a tervét akkor is véghez viszi, ha meg kell szegnie az alkotmányt, illetve ha ezzel jogi és politikai válságot idéz elő. Micsoda kilátások. Érdemes megjegyezni, hogy sem a brit lap, sem a nemzetközi baloldali hálózat nem határolódott el tőle. A célért mindent, igaz, elvtársak?

A nyugati propagandagépezet fénylő csillaga az interjút követően felsorolta a szokásos érveket a negyvenkilenc éves polgármester mellett, aki – ugyebár – hétgyermekes, katolikus, konzervatív, tehát valódi Orbán-alternatíva (igaz, a miniszterelnök református), újonc, vagyis őt még nem fertőzte meg a „politika korrupt világa” (csak le ne tüsszentse a Gyurcsány-kormány valamelyik tagja a nagy összeborulás során), illetve az előválasztási kampányát csekély összegű magánadományokból finanszírozta.

A Financial Times szerint „miután kiütötte a versenyből a nála jóval ismertebb politikusokat, meggyőzte a javára történő visszalépésről Budapest főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt, és fölényes győzelmet aratott Dobrev Klárával szemben”. És akkor itt öntsünk tiszta vizet a pohárba! Karácsonyt legfeljebb a saját alkalmatlansága, hazugságai és a reggel tíz órai napindító kávé ütötte ki, meggyőzni pedig nem kellett, mert a közvélemény-kutatásokat nézve számára az egyetlen menekülési opció a csúfos vereség elől a visszalépés volt. Dobrev Klárát pedig az 5-1 arányú párttámogatás mellett sikerült korántsem fölényesen „legyőznie”. Arra azonban már Gyurcsány Ferenc is figyelmeztette a polgármester urat, hogy akié a parlamenti helyek többsége – a baloldalon ez a DK –, azé a döntő szó.

A kicsit sem pártos hangvételű cikkben csak úgy bedobják az alábbi mondatot Márki-Zay Péterről: „Folyékonyan beszél angolul, franciául és németül.” Ez aztán minden politikai kvalitás alfája és ómegája! Bízunk benne, hogy a baloldali propaganda ilyen magasröptű, kicsit sem átlátszó állításokkal készül a választásokra is, ebben az esetben ugyanis a „politikai újonc” karrierje csak Hódmezővásárhelyre korlátozódik, legalábbis a legközelebbi helyhatósági választásokig.

Szűcs Gábor -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (514) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6347) Politika (1581) Tv fotel (65) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Gasztronómia (539) Gazdaság (667) Mozi világ (440) Belföld (8) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Mozaik (83) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (142) Jobbegyenes (2431) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>