Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
Bencsik András: Ügyes black out ötlet

Bencsik András: Ügyes black out ötlet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ausztria nincsen messze, úgyhogy ha odaát valami gond van, akkor nem árt figyelni.

És tényleg: azt üzeni az osztrák hadsereg, hogy a hetekig tartó áramkimaradás esetére az alábbiakat célszerű beszerezni. Úgymint:

Elemes rádió (esetleg autórádió)

Zseblámpák vagy fényszórók (elegendő tartalék elemmel együtt)

Gyertya, gyufa, öngyújtó, ugyanakkor tűzoltó készülékek, szén-monoxid-riasztók és hasonlók

Víz (két liter/fő/nap; minimum 3-5 napi adag), italok, tea, kávé

Tartós élelmiszer leg­alább két hétre (tészta, rizs, konzerv…)

Nélkülözhetetlen gyógy­szerek legalább két hétre, elsősegélynyújtó készlet

Piperecikkek, szemeteszsákok, ragasztószalagok, cipzárak

Gáztűzhely, grill, üzemanyagpaszta

Készpénz bankjegyekben és érmékben

Hálózsákok, takarók, meleg ruha

Játékok, jegyzetblokkok, toll

Az autó üzemanyagtartálya mindig legalább félig tele legyen.

Ez nem vicc. Halálosan komoly. Ülnek otthon a derék osztrákok, épphogy elfogyasztották a finom pájslit, ami a Monarchia egyik legcsodálatosabb találmánya, nyúlnának a söröspohár felé, amikor a hírek hallatán megszakad a mozdulat…

Black out? Teljes elsötétedés? Hetekig tartó áramszünet? Kiolvadó mélyhűtőkben megrohadó élelmiszer? Jéghideg otthonok, ahol a csapból már nem folyik a víz? Nem jár a villamos, nem működik a telefon, este minden sötétbe borul, csak a kifosztott és felgyújtott üzletek lángja világít…?

De miért? Kitört a világháború? Az idegenek megszállták a Földet, és úgy döntöttek, hogy az osztrákokat és a németeket nyomorba döntik? Dübörögnek a hírek, hogy egész Európában súlyos gondokat okozhat egy esetleges energiaválság. Több nyugat-európai országban komoly áramkimaradásokra és gázellátási problémákra készítik fel a lakosságot. Ausztria mellett Németországban is oktatóvideókkal mutatják be, mi a teendő, ha leáll az energiaellátás.

Megőrültek? Bár csütörtökön újraindult az orosz gázszállítás Lengyelországon keresztül, Németországban a katasztrófavédelem megkezdte a lakosság felkészítését egy katasztrófára. Filmet tettek közzé a Twitteren, amelyen egy magányosan didergő nő mécsesekből és virágcserépből készít minikályhát, ami körülbelül annyit ér, mint éhező fókának egy forró jókívánság. Viszont pompásan alkalmas arra, hogy hatalmas pánikot keltsen a már eddig is alaposan elhülyített német és osztrák állampolgárok között.

Miért? Nyilvánvalóan azért, hogy hangulatot keltsenek az oroszok ellen, azt használva fel ürügyül, hogy a múlt héten pár napig nem érkezett gáz a Lengyelországot átszelő vezetéken. De már érkezik, és a Gazprom világossá tette, hogy az európai fogyasztók igényeit maradéktalanul kielégíti.

A tisztelt olvasó most bizonyára fölteszi a kérdést, hogy ugyan miképpen függ össze a gázellátás az áramkimaradással, hiszen ha el is apadna a gáz, attól még áramnak lennie kellene. Nos, ezért az okos kérdésért szeretném a tisztelt olvasót megdicsérni, mert nagyon igaza van. A gázellátás és az áramellátás, az két dolog.

Az azonban a helyzet, hogy Nyugat-Európában nagyon sok ember már az elhülyülés olyan fokára jutott, hogy ezt a hülyeséget elhiszi. És rémüldözni, készleteket felhalmozni, felvásárolni kezd. És a fagyos sötéttől való félelmében akár még abba is belemegy, hogy Európa mielőbb üzenjen hadat Oroszországnak. Merthogy már túl régóta van béke, és milyen jó lenne egy jó kis Blitzkrieg. Akkor aztán lesz villany íziben. Hiszen a tévé is bemondta. És a tévé mindig igazat mond.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Mondom a magamét (6164) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465) Tereb (141) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2349) Életmód (1) Belföld (8) Irodalmi kávéház (513) Gazdaság (665) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Sport (729) Történelem (15) Heti lámpás (260) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Egészség (50) Autómánia (61) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>