Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Marine Le Pen üzent Orbánnak

Marine Le Pen üzent Orbánnak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Komolyan kezdhet félni az ellenzék...

Örömmel látná a magyar és a lengyel kormánypártot egy közös frakcióban

“Örömmel látnánk a magyar és a lengyel kormánypártot a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakcióban a májusi európai parlamenti választásokat követően” – jelentette ki vasárnap Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője.

Szívesen fogadjuk mindazokat, akik szerint valójában nekünk van igazunk, és csatlakozni kívánnak – emelte ki Le Pen a jobboldali populista Flamand Érdek (Vlaams Belang) brüsszeli kampányrendezvényén, elsősorban a Fideszt és a lengyel kormánypártot, a Jog és Igazságosságot (PiS) említve.

Orbán úron áll, hogy úgy látja-e, jobban összetartozik politikailag az Európai Néppárt tagjaival, akik ellene szavaztak, akik megszavazták a migránsok kötelező áthelyezését, mint a miénkhez hasonló mozgalmakkal

-mondta. A sajtótájékoztatón Le Pent megkérdezték arról, hogy pártja, illetve az olasz Liga oroszbarátsága akadályát jelentheti-e az Oroszországgal szemben hagyományosan gyanakvó és keményvonalasabb politikát támogató PiS csatlakozásának, de szerinte ez nem jelent problémát.

Ha Lengyelország nem akar szorosabb viszonyt Oroszországgal, senki nem kötelezi erre. Lehetnek ilyen, történelmi okokból eredő nézetkülönbségek, azonban nem szabadna, hogy ezek útjába álljanak egy nagy frakció megalakításának

-fogalmazott.

Bár a Fidesz felfüggesztette tagságát márciusban a konzervatív erőket összefogó Európai Néppártban, kilépésre vagy kizárásra még nem került sor. Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Budapesten fogadta Matteo Salvini olasz belügyminisztert, a Liga vezetőjét, akivel együttműködésről egyeztek meg. A Le Point című francia hetilap cikke szerint ugyanakkor nemrég leszögezte: “nincs semmilyen kapcsolatban Le Pennel, semmi esetre sem fog vele szövetségre lépni”.

Forrás/fotó: MTI

]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Jobbegyenes (2823) Tv fotel (65) Gazdaság (713) Tereb (146) Egészség (50) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Életmód (1) Flag gondolja (36) Történelem (18) Autómánia (61) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7708) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Vetítő (30) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>