Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Marci éhezik, segítsünk!

Marci éhezik, segítsünk!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A múlt hónapban ebből összejött majd 1,3 millió forint…

Gulyás Márton ellenzéki aktivista a minap a PS-Polbeatben elmondta, hogy mivel az idejét elviszi az Orbán-rendszer megdöntése, ezért „mikroadományokból” kénytelen életét tengetni. A múlt hónapban ebből összejött majd 1,3 millió forint…

A legutóbbi időkig Marcikának becéztem Gulyás rendszerdöntő aktivistát. Ezért most nyilvánosan bocsánatot kérek. Aki havi 4585 dollárra, azaz durván 1,3 millió forintra le tudja venni az embereket, az legalábbis Marci, de főleg Márton.

Hősünk ]]>a PS-Polbeat keddi adásában]]> mesélte el a fentieket, amikor arról kérdezték, hogy mégis miből futja fogsorfehérítésre és bioturmixra, ha nincs rendes munkája. Erre mondta, hogy mikroadományokból él, ezekből jött össze a fenti összeg a beszélő nevű Slejm című facebook oldalára.

Hogy miért amerikai fizetőeszközben számol? Nos, az nem derült ki, biztos valami komoly banki elszámolási oka van. Vagy kizárólag tengerentúlra szakadt honfitársaink olvassák nagyszerű gondolatait, és követik nyomon nagy mélységű elképzeléseit. Ez biztos így van.

Azt én egy percig sem tételezem fel ugyanis, hogy a Soros György által pénzelt Krétakör egykori vezetőjének még mindig bármi köze lenne a tengerentúli spekulánshoz. Hiszen akkor biztosan elmondaná, annyira nyílt arcú fiatalember!

Meg aztán a Soros-alapítvány illetékesei csak nem ülnek egész nap a banki átutaló program előtt, hogy 3-4 dolláros adományokkal lássák el Gulyás Mártont.Másfelől a mikroadomány is relatív kategória. Ami Önöknek vagy nekem maxi sok pénz, az lehet másoknak mikro-zsuga.

Persze ismerem az alapviccet, hogy elég, ha mindenki csak egy forintot utal át neked havonta, neki az semmi ugye, neked meg… Ráadásul a pólós legenda, Kárpáti Gyuri bácsi egyik sztoriját plagizálva bennem is felmerült: Csepelen gyűjtést indítok a kék szemű, barna hajú, a hajdinát és a nyers sárgarépát, valamint a rántott húst és tengeri herkentyűket kedvelő újságírók javára. Ez egy eléggé pontosan behatárolható kör: én. Azaz még „mikroadományok” esetében is viszonylag jól jönnék ki a dologból. Csak idővel a kocsmában piszkosul megvernének, teljes joggal.

Meg én természetesen azt is elhiszem, hogy a momentumos Fekete-Győr András vajaskiflin tengődik, milliós megtakarításait – miből is, amúgy? – meg pártja óriásplakát-kampányára fordítja. Hiszen ő is rendkívül nyílt arcú fiatalember, biztos nem hazudna.

Csak mindezek valahol óhatatlanul megmagyarázzák: miért van az az irdatlan sikítófrász a Soroshoz, és más érdekes külföldi pénzforráshoz köthető „civil alapítványokban”, amikor azt kérik tőlük, meséljenek jövedelmükről.

A választ gyaníthatóan jól sejti a Kedves Olvasó.

Fotó: facebook.hu

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (704) Tereb (146) Heti lámpás (312) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2786) Titkok és talányok (12) Kultúra (7) Sport (729) Mondom a magamét (7536) Mozi világ (440) Életmód (1) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Nézőpont (1) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>