Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Az amerikai nagykövet Kövér László fejét követeli

Az amerikai nagykövet Kövér László fejét követeli

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Meg Semjénét, meg Mrázét, meg Bencsikét, meg...

Lehet, hogy ideje lenne bekéretni Goodfriend klónját a külügyminisztériumba, és elmagyarázni neki, hogy a nyomásgyakorlás és a fenyegetés Európának ezen a részén nem szokás, különösen, ha egy ország vendégszeretetét élvezzük.

Nézzük a történést magát.
Kövér László a Parlament elnöke, Magyarország egyik legfontosabb közjogi méltósága kérdést merészelt volt feltenni, amit idézett – szövegkörnyezetből kiragadva – Twitterén az Amerikai Nagykövetség, imígyen: "...mi van akkor, ha a birodalomépítési politika nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak?” Célzatosan két válasz lehetőségét adta, azt sugallva, hogy ezt akár Kövér, akár Putyin is mondhatta volna. A bejegyzés megjelenését követően pedig a Nagykövetség kiadta utasításba a helyi ötödik hadoszlopnak (a Független Objektív Sajtónak, azaz FOS-nak és társainak...), hogy tudósítsanak róla, mivel Magyarországon igen kevesen követik a Goodfriend hagyaték gondozójának csiripelését a Twitteren.

Csakhogy ez az amerikai helytartó egy valamiben téved. Abban, hogy az ötödik hadoszlopnak Magyarországon bármilyen befolyása lenne, persze azon kívül, hogy levezényli az előválasztásokat, meg bezsebeli azokat a pénzeket, amelyek az idegen hatalmak és hazai csatlósaik kiszolgálásáért kapnak. Ennyi.

A magyar ember ugyanis, szemben az amerikaival, érteni magyar! Érti, hogy az egyperces videóban felemlegetett mondatok igazsága fáj Amerikának, és tudja, hogy az ott megnevezett személyek (Semjén, Mráz, Bencsik) és médium (Kontra) kilövése, megsemmisítése az Amerikai Nagykövetség valódi célja. Ennek megfelelően össze is zárnak mögöttük. Helyesen!

De a bejegyzés végén ennél is vérlázítóbb mondatot követett el a birodalmi helytartó. Tehát, ha a fentiek nem volnának elegendők, hogy a Goodfriend klónt behívassa a Külügyminisztérium, íme az inkriminált mondat: „Az elmúlt hetekben több magyar vezető kormányzati szereplő és kormány által finanszírozott kommentátor tett kemény Nyugat- és Amerika-ellenes kijelentéseket. (...)”

A mondat nem is nagyon leplezett tartalma, hogy az Egyesült államokat nem csak az zavarja, ha a parlament elnöke kérdez, hanem hogy a magyar kormány Nyugat- és Amerika-ellenes kijelentéseket finanszíroz. Ez pedig támadás nem csak a véleménynyilvánítás szabadsága, de a magyar kormány vagyis Magyarország ellen is.

Ezt nem szabad annyiban hagyni!

Üdvözlet, KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Politika (1582) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Tereb (146) Történelem (18) Jobbegyenes (2823) Gazdaság (713) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Mondom a magamét (7708) Szépségápolás (15) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>