Ma 2020 február 28. Elemér napja van. Holnap Anonymus napja lesz.
1ba21.jpg

Bencsik András: Gyengeségek és lemaradások

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
„A megosztottság, a bezárkózás, a befelé fordulás erői ismét munkálkodnak.

Félelmet és gyűlöletet gerjesztenek, kihasználva a gyengeségeket, a lemaradásokat, a tévedéseket és a hibákat” – mondta Francois Hollande francia elnök az első világháborús verduni csata századik évfordulóján rendezett megemlékezésen.

Nyilván főleg ránk, magyarokra gondolt. „Nyitottnak kell lennünk egymás iránt… ettől sikeres Európa. Ha kizárólag nemzeti szinten gondolkodunk, nem tudunk előrelépni. Ez ugyanúgy érvényes az európai adósságválságra, mint a menekültek befogadására” – mondta ugyanitt Angela Merkel német kancellár, és biztosak lehetünk abban, hogy barnásszőke fejecskéjében ekkor megképződött az „ungarische” szó.

„Olaszországban népirtás és etnikai csere történik, vagyis a bevándorlók létszámban meghaladják és átveszik az olaszok helyét” – mondta körülbelül ugyanekkor Matteo Salvini, az Északi Liga olasz ellenzéki párt vezetője, aki szerint Olaszország robbanás szélén áll, mivel már nem bírja el a folyamatosan érkező migránsok nyomását. Szerinte az Olaszországba érkezőknek kevesebb mint tíz százaléka igazi menekült, a többiek „importált rabszolgák”, akik azért kellenek, hogy a dél-olaszországi földeken háromeurós órabérért dolgoztassák őket.

Az egyik oldal továbbra is az olcsón alkalmazható, importált rabszolga befogadásáért szorgoskodik, miközben a másik oldalt – és nem mellékesen az európai lakosok többségét – növekvő aggodalommal tölti el a „népirtás és etnikai csere”, ahogy az olasz ellenzéki politikus fogalmazott. Salvini szerint ma már nem lehet gondtalanul végigsétálni Róma, Milánó, Palermo utcáin az ott hömpölygő migránsáradat miatt, de ugyanez elmondható Párizsról, Kölnről és egy sereg nyugat-európai nagyvárosról, az unió fővárosáról, Brüsszelről nem is beszélve.

Miközben Európa – ma még – vezető politikusai az „idegen szép” gondolat jegyében ostorozzák az „importálható rabszolgák” betelepítése ellen tiltakozókat, csendben kiröppent egy hír, hogy egy brit újság szerint iszlamista terroristák öngyilkos merényletet akartak elkövetni a kisvártatva kezdődő franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság egyik mérkőzésén, ami elképesztő sokkot váltott volna ki. Reméljük, az iszlám terroristák csak ezt az egy merényletet tervezték, amit a The Sun lefülelt, mert ha még volt pár ötletük, akkor Merkel mama és Hollande papa nagy bajba kerülhet…

Ami tehát a hazai változásokat illeti, nem árt felhívni a figyelmet a Jobbik ügyes színeváltozására. Vona Gábor, a gumigerincű multilevel marketinges ügynökből pártvezérré emelkedett politikai kiskereskedő jelentős mértékű profiltisztítást hajtott végre pártjában. Azt mindenki észrevette, hogy ez nem ideológiai, hanem hatalomtechnikai húzás volt: Vona teljhatalmat szerzett a Jobbikban, ám hogy miért, arról nem sok szó esett.

Lebbentsük fel a fátylat. Orbán Viktor, a Fidesz–KDNP és az őket támogató polgári-nemzeti oldal olyan erőteljes szellemi-lelki egységet mutat a népvándorlás kérdésében, amit kívülről nem lehet megbontani. A 2002-es forgatókönyv azonban, hogy a Fidesz–KDNP-t a 2018-as választáson sikerüljön ismét 50 százalék alatt tartani, s ekkor a második és a harmadik (negyedik, ötödik) nagykoalíciója lépjen kormányra, a migránsbizniszben utazók számára megoldást jelentene. Vona ügyes ügynök. Egy nagykoalícióban képes volna fölismerni a migránsok befogadásának mély szükségességét…

Bencsik András -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (1696) Nagyvilág (1446) Politika (1571) Életmód (1) Mozi világ (440) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (42) Vetítő (37) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Mondom a magamét (4342) Belföld (5) Gazdaság (640) Egészség (50) Tereb (139) Flag gondolja (33) Kultúra (4) Heti lámpás (232) Történelem (13) Irodalmi kávéház (481) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>