Ma 2022 augusztus 18. Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.
ec9c4a90ec03b9dab34837280621d469.jpg

Lenin fejest ugrott

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Budapesten még meredezik a Vaskefe, még befagyottan áll az Időkerék.  Újabb bálványdöntésnek volt helyszíne az egykori szovjet blokk: alapzatba fúródott egy történelmi rém gránitfeje.

Már a rendőrök is csak a tömegben állók testi épségére figyeltek: a szörny lezuhanását ők is törvényszerűnek sejtették.

Valamikor Budapesten is bálványt döntöttek.

Csak csizmája maradt fönt a bronzbálványnak, az viszont hosszú hónapokig meredt, a megtorlás terrorját is messze túlélve. A pesti humor Csizma térnek nevezte el a helyszínt, a diktatúra ekkor távolította el a bálvány e maradványát is.

A nevetségessé válástól a diktatúra is félt.

Budapest akkor messze megelőzte Kijevet. Most azonban mintha Kijev hágott volna Budapest elé. Az egykori Csizma téren ugyanis zavartalanul ott rozsdásodik a Vaskefe. A hazugság diktatúrájának csúf szimbóluma.

Perverzió volt, amikor letérdelve avatta fel egy történelmi rém.

Az erkölcsi züllés, a pénzügyi tönkremenetel, a viperás tömegverés, a joggyakorló fiatalokat börtönbe juttató bírósági terror visszataszító jelképe. A gondolatilag is bornírt Időkerék mellett.

Budapest szellemi mélyre süllyedésének rút emblémái.

Kijev megszabadult a bálványtól, látványosan. Lenin fejest ugrott a kövezetbe. A felszabadulás pillanatát élhette át a tömeg, amikor a gránitkobak a gránitlapra koccant. Hagyni kellene: a lehuppant alak maga a műalkotás.

A Vaskefét nem lehet ilyen látványosan a múltba küldeni.

Hosszú és költséges köztisztasági akcióval lehet eltávolítani a rozsdásodó pálcákat, kivésni őket, és átszállítani a szoborparkba a többi selejtes – vagy nem selejtes, de tartalmilag hamis és ártalmas – alkotás közé.

Az Időkerék is elgurulhat, az a Balatonhoz.

Jóvátehetetlen károkat okozó felállíttatója megérdemli, hogy luxusvillája kertjében álljon, sőt forogjon VISSZA, hiszen a pártállamból a demokráciába átevickélt rémnek sikerült visszaforgatnia a történelem kerekét.

Mákosguba-fesztiválokat rendezhet alatta luxuskertjében.

Budapestet is föl kellene szabadítani a történelmi rémek tárgyi emlékei alól. Kijevben Lenin fejest ugrott, ledöntőire nem zúdultak viperás hatósági gorillák. Nem lőtték a tömeget fejmagasságban gumitölténnyel. Budapesten még meredezik a Vaskefe, még befagyottan áll az Időkerék.

A megállt történelemmel együtt. 

Kovács G. Tibor - gondola.hu
 
]]>www.flagmagazin.hu]]> - Flag - Egy Jobb magazin az Értékek mellett!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Vetítő (30) Tereb (142) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (667) Irodalmi kávéház (513) Egészség (50) Történelem (15) Heti lámpás (260) Mondom a magamét (6251) Sport (729) Nagyvilág (1464) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Belföld (8) Jobbegyenes (2388) Mozi világ (440) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>