Ma 2023 június 03. Klotild napja van. Holnap Bulcsú napja lesz.
Demszky? Ezt nem gondolhatja komolyan, főpolgármester úr!

Demszky? Ezt nem gondolhatja komolyan, főpolgármester úr!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Fricz Tamás keményen odamondott az Orbán-gyűlölőknek!

A néhány napja hivatalba lépett új főpolgármester, Karigeri első nyilatkozatainak egyikében kijelentette, hogy Budapest díszpolgára címet akar adni – Tarlós István mellett – Demszky Gábornak is. Értjük, persze hogy értjük: Karácsonytól ez egy gesztus volna a volt főpolgármesterek felé, jelezve, hogy ő nem elfogult, ő nemcsak Demszkyt, hanem Tarlóst is megbecsüli, tiszteli és értékeli a munkájukat.

Csakhogy rossz hírem van: éppen azzal bizonyítja elfogultságát, hogy Demszkyt is ki akarja tüntetni. Ez ugyanis elfogadhatatlan. Egy baloldali, liberális politikusnak magyarázzam, hogy miért?

Inkább kérdeznék: az új főpolgármester szerint az őszödi beszéd hatására kirobbant tüntetések október 23-i (és már korábbi) brutális leveretésében nagyon fontos szerepet játszó Gergényi Péter rendőrfőnök helyesen járt el?

Tehát válaszoljon: szerinte Gergényi Péter, aki lehet, hogy a törvényeket is megsértő módon a békés tüntetőkre indított rohamával rengeteg ártatlan embernek okozott szenvedést, akár életre szóló sérüléseket, szóval ez a Gergényi egy jó ember?

Mert ha szerinte igen, akkor tüntesse ki Demszkyt, aki kétszer tüntette ki Gergényit kiváló rendőrszakmai munkájáért. (Hogy egyébként e két kitüntetési ceremónia során egyszer sem szakadt le ott és akkor a plafon, végképp nem értem.)

De ha ezt megteszi, és tényleg kitünteti a Gergényi-imádó Demszkyt, akkor a szabadságot szerető embereket sérti vérig. Ilyen a teljes nemzeti tábor.

Tudom jól, mire szokás ilyenkor hivatkozni: hogy egy húszéves főpolgármesteri időszakot nem lehet vagy nem szabad csak egyetlen cselekedet szempontjából megítélni. Demszky mégiscsak húsz évig volt főpolgármester, bizonyára tett azért jó dolgokat is.

Utóbbit is nagyon súlyosan megkérdőjelezve, ki kell jelentenem: vannak bizony olyan cselekedetek, amelyek önmagukban tesznek méltatlanná valakit egy címre vagy kitüntetésre. Azért, mert átlépnek egy olyan, demokratikus határt, amelyet nem szabad átlépni, s ha mégis megteszik, akkor tudod, hogy nincs bocsánat.

Példa: Heinz-Christian Strache, az osztrák Szabadságpárt volt vezetője hatalmas érdemeket szerzett az elmúlt években a párt sikereiben, kormánykoalíciós partnerré válásában. Ám elkövetett egy durva hibát Ibizán (s még néhány kisebbet is), és bűnhődnie kellett. Ez a hibája mindent felülírt.

Ha a főpolgármester úr demokrata és liberális, akkor nem ad díszpolgári címet Demszky Gábornak, mert Demszky Gábor ezt nem érdemli meg. Demszky legitimált egy rendőrattakot irányító rendőrt. És ez megbocsáthatatlan bűn a szabadsággal szemben. A szabadsággal szemben!

Más kérdés, hogy a 2006-os rendőrattakok feltételezhetően fő felelőse Gergényi főnöke, nevezett Gyurcsány Ferenc, az új főpolgármester egyik fő szövetségese.

Szóval min is csodálkozok?

Talán Gyurcsányt is avassa díszpolgárrá, és akkor összeáll a kép.

Dixi!

Fricz Tamás -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Autómánia (61) Sport (729) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Gazdaság (681) Történelem (15) Vetítő (30) Kultúra (6) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (9) Jobbegyenes (2622) Mozaik (83) Egészség (50) Mondom a magamét (6846) Flag gondolja (33) Heti lámpás (264) Irodalmi kávéház (521) Nagyvilág (1306) Tereb (142) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>