Ma 2023 február 07. Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka napja lesz.
bencsik-andras-55.jpg

Bencsik András: Gyurcsány a korrupcióról

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében eszelős dolgokat mondott.

Ami durvaság az eszébe jutott, beleordította a nyilvánosságba, abban reménykedve, hogy erre majd odafigyel az ország népe, és belőle ismét hős lesz. Ezt ki is mondta, hogy senkiben ne maradjon kétely: „Magyarország egyik vezetője voltam, vagyok és maradok.”

Majd miután tisztázta saját politikai szerepét, börtönnel fenyegette meg a jobboldalt. Gyurcsány Ferenc hülyeségében van bizonyos rendszer, persze türelem kell a kibogozásához. Gyengébb idegzetűek ne is olvassák az alábbi sorokat:

„Akinek jobban fáj Trianon évszázados sebe, mint a mai százezrek szenvedése, az nem hazafi, hanem szenvtelen politikai hiéna. (…) Te tetted ezt, Viktor! Nem tisztelünk, hanem megvetünk. Nem vezetőnek tartunk, hanem bűnözőnek. A Fidesz lop, a miniszterelnök tolvaj, mint párttársainak jelentős része. El kell őket távolítani, addig nem nyugszunk, amíg ezek börtönbe nem kerülnek. Nagyon sok demokrata akar kormányváltást, hála a Teremtő akaratának. Ezt az elviselhetetlen rezsimet el fogjuk taposni…”

Valamint: „Aki lopott és csalt, annak börtönben a helye. A tisztességes korrupció fából vaskarika, a politikusok nem arra kaptak megbízást, hogy lopjanak. Nincs jobboldali vagy baloldali lopás, mindegy, hogy a tolvajok az országot, a földet vagy a metró pénzét lopják, ahogy az sem számít, hogy miniszterelnökök, városvezetők vagy vállalatvezetők. Aki lopott és csalt, annak börtönben a helye, amit meg ellopott, azt visszaveszik.”

Az utóbbi idézettel egyet is lehet érteni, bár azért különös, hogy egy pedigrés politikai hiéna mondja, akinek bűnei szerencsésen elévültek. Ezzel együtt igaz, hogy a lopás az lopás, és valóban „mindegy, hogy a tolvajok az országot, a földet vagy a metró pénzét lopják”. És igen, a tolvajoknak börtönben a helyük, amit meg elloptak, azt vissza kell venni. A négyes metró építésekor 167 milliárd forintot a baloldali és liberális országvezetés idején loptak el. A tolvajokat, mivel ez politikailag ellenőrzött, kiemelt jelentőségű vállalkozás volt, kizárólag közöttük kell keresni.

Ezt Gyurcsány Ferenc is tudja. Ezért két eset lehetséges. Vagy azért ilyen nagy a szája, mert kimaradt a buliból, és ezúttal ő nem lophatott semmit, vagy azért, mert ő is benne volt, és most úgy gondolja, hogy a legjobb védekezés a támadás. Ez utóbbira utal egy sajátos kifejezés: „tisztességes korrupció”, amit fából vaskarikának tart, és ami jobban megnézve, az Orbán-kormány nemzetépítő stratégiája egyik elemének kigúnyolása. A Fidesz–KDNP egyik fontos célja, hogy létrejöjjön a nemzeti kis-, közép- és nagytőke, hogy a magyar gazdaság ne az itt tevékenykedő multinacionális cégek cselédje legyen, mert az rossz. Lásd a négyes metró kifosztásában serénykedő multikat.

A gúnyos kifejezés tehát valójában azon magyar vállalkozók helyzetbe hozására utal, akiknek köszönhetően gyarapodik és erősödik a gazdaság, épül az ország, ellentétben a ballib kormányzás jelképével, a négyes metróval, aminek csak a költségei nőttek, a metróalagút inkább rövidebb lett. Gyurcsány nem is olyan őrült logikája szerint azonban a négyes metró korrupciója miatt szükségképpen kitörő közfelháborodás viharában ügyesen össze lehetne mosni a „tisztességes korrupció” és a „tisztességes haszon” fogalmát, így a bűnt, amit az elvtársai elkövettek, át lehetne vetíteni a jobboldalra. Őrült gondolat, de tényleg van benne rendszer.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Autómánia (61) Történelem (15) Egészség (50) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mozaik (83) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (516) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1305) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Szépségápolás (15) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2541) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (142) Mondom a magamét (6601) Gazdaság (675) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>