Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Lemázolták Tímeát

Lemázolták Tímeát

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Jé, errefelé sem kedvelik Szabó Tímeát? (Költői kérdés.)

Unalomig ismert a rémtörténet: a Római-parton a lakók többszöri kezdeményezése ellenére sem épült védőgát, holott a kampányban sok más mellett ezt is megígérte a Karácsony Gergely, Kiss László, Szabó Tímea trió (a főpolgármester, a kerületvezér és a körzet parlamenti képviselője). Így aztán pár hónapja, a Duna magas vízállása idején az itt élők, ahogy szokták, maguk szervezték meg a védekezést; töltötték, lapátolták, cipelték a homokzsákokat. Miközben a megáradt folyón önfeledten gondolázó Karigeri – helyettese, Tüttő Kata társaságában – látványos fényképeket posztolgatott a Facebookon. Legjobban azon akadtak ki az itteniek, hogy egyetlen hivatalosság sem látogatott ki az árvízi terepre.

 

Minap viszont váratlanul egy önkormányzati furgon állt meg a part melletti betonkerítésnél. Két marcona férfi szállt ki a kocsiból ecsettel, festékes vödörrel, s néhány röpke perc alatt eltüntették a falra mázolt haragos feliratot: „Szabó Tímea lakóparkja”.

Aztán, ahogy jöttek, elmentek.

Jé, errefelé sem kedvelik Szabó Tímeát? (Költői kérdés.) Másfél éve, amikor a kerületvezetés örvendezve bejelentette, hogy ötven év után újra megnyitják a római-parti plázst, Szabó honanya bikinis fotóval csalogatta a fürdőzőket. Csupán azt felejtette el megemlíteni, hogy nagyobb esőzések után a Fővárosi Csatornázási Művek szivattyútelepe a strandtól pár utcával feljebb emberi ürülékkel kevert szennyvizet ereszt a folyóba. Vagyis az önfeledt fürdőzők ilyenkor egyfajta turmixolt folyóvízben lubickolhatnak.
Jó szimatúak szerint ekkor fogalmazódhatott meg a Szabó Tímea lakópark elnevezés.

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Mondom a magamét (7546) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2788) Vetítő (30) Autómánia (61) Sport (729) Heti lámpás (312) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Egészség (50) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (705) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Tereb (146) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>