Ma 2023 február 03. Balázs napja van. Holnap Ráhel, Csenge napja lesz.
Már nem válaszol, csak fenyeget Cseh Katalin

Már nem válaszol, csak fenyeget Cseh Katalin

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezt olvassák el!

Újra megpróbálta szóra bírni a Mediaworks Hírcentrumának riportere Cseh Katalint. A beszélgetésből a cégügyekről, a képviselő körül kibontakozó közpénzbotrányról nem sok minden derült ki,

a Momentum és Cseh Katalin hozzáállása, politikai imázsa kapcsán viszont annál több.

A baloldali párt európai parlamenti képviselője kedd óta számít a magyar közélet egyik legfontosabb szereplőjének. Akkor írta meg róla – hivatalos iratokra hivatkozva – a Bennfentes.net, hogy összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatás landolt azoknál a cégeknél, amelyek különböző szálakon a politikus volt családi vállalkozásához köthetők. Az ]]>Origó ezt csütörtökön – szintén hivatalos iratokra hivatkozva – azzal toldotta meg]]>, hogy részleteiben is megvizsgálta Cseh Katalinék cégének közbeszerzéseit, ezekben pedig több gyanús mozzanatot is felfedezett.

Heiter Dávid, a Mediaworks Hírcentrumának riportere a legfrissebb hírekről is szerette volna megtudni a Momentum képviselőjének álláspontját, ehelyett azonban csupán fenyegetéseket kapott. Cseh Katalin többször is megemlítette, hogy sajtópert indít, hogy bírósághoz fordul, mert szerinte rágalmazzák és álhíreket terjesztenek róla.

 

Bár a cégek kapcsán szinte semmi érdemit nem árult el a Momentum képviselője, a videó – és vele az ügy – valójában többet mond ezer szónál. Lényegében szétzúzza ugyanis azt a képet, amit a Momentum és Cseh Katalin az elmúlt években megpróbált felépíteni magáról. A Momentum az utóbbi időben számtalanszor hangoztatta – Cseh Katalin a tegnap rögzített videóban is –, hogy a közbeszerzéseknél sok a szabálytalanság, s azokon számos alkalommal fideszes vállalkozások nyerhetnek. Emellett rendre előforduló kommunikációs elem a baloldalon, hogy az uniós támogatások is általában kormányközeli köröknél kötnek ki.

Ehhez képest az elmúlt napokban az derült ki, hogy Cseh Katalinék cége nyert uniós pályázaton, hogy Cseh Katalinék cége nyert nem is egy hazai közbeszerzésen, ráadásul utóbbiak egyikénél-másikánál gyanús mozzanatok merültek fel.

Tegnap pedig az is kiderült, hogy a demokrácia és a szólásszabadság fontosságát sem gondolhatják olyan komolyan a Momentumnál. Egy újságírót perrel fenyegetett meg a párt európai uniós képviselője pusztán csak azért, mert a riporter próbálta elvégezni a munkáját: kérdéseket tett fel, hogy minden álláspontot bemutathasson.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6589) Sport (729) Gazdaság (675) Vetítő (30) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozaik (83) Heti lámpás (260) Egészség (50) Történelem (15) Politika (1581) Gasztronómia (539) Belföld (8) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2538) Irodalmi kávéház (516) Nagyvilág (1305) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Tereb (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>