Ma 2021 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
Kunhalmi végzetes tévedése

Kunhalmi végzetes tévedése

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Gigantikus kormánybukató forradalomként élte meg a hétvégi szrtájkot...

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint óriási előrelépést jelentettek a szombati demonstrációk, amelyek a vidéket is felélesztették. Kunhalmi Ágnes szerint visszajött a remény, hogy meg lehet dönteni a jelenlegi kormányt. Tóth Bertalan pártelnök belengette, hogy február 18-án kezdődő tavaszi parlamenti ülésszakon további demokráciaellenes szabotázsakciókat terveznek az Országházban.

Kunhalmi Ágnes vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, olyan települések vettek részt a tüntetéseken, ahol 8-10 éve semmilyen megmozdulás nem történt. A politikus úgy véli, ezzel visszajött a remény, hogy meg lehet dönteni a jelenlegi kormányt.

 
Egyre jobban épül az ellenzéki együttműködés is, amely idén kulcskérdés lesz az önkormányzati választásokon

-hangsúlyozta, hozzátéve, a civilek, a szakszervezetek és a pártok csak együttműködve tudnak eredményt elérni.

Tóth Bertalan, a párt elnöke elmondása szerint az MSZP a demonstrációk legaktívabb résztvevője. A párt tagjai több mint hatvan rendezvényen, 53 helyszínen voltak jelen – tudatta. Kiemelte, az önkormányzati választáson elengedhetetlen az ellenzéki pártok együttműködése, és az európai parlamenti (EP-) választásokon is közös listára lenne szükség a szavazatveszteség elkerüléséért. Ez utóbbit azonban nem erőltetik – tette hozzá. Tájékoztatott arról, hogy február 16-17-re pártkongresszust hívott össze, amelyen elfogadják a Párbeszéddel közös EP-választásra késztett programot, valamint az MSZP EP-listájáról is döntenek. Azt szeretné, ha ez a lista nyitott lenne, és a végső határidőig nyitva hagyná a lehetőséget, hogy bárki csatlakozhasson az együttműködéshez. Tóth Bertalan beszélt arról is, a február 18-án kezdődő tavaszi parlamenti ülésszakon erőszakmentesen, de mindent meg fognak tenni, hogy megtartsák azt a tiltakozó magatartást, amelyet decemberben kezdtek el.

Az MSZP tiszteletben tartja a jogállami parlament intézményét, de nem vagyunk hajlandóak a Fidesz által állított “látszatdemokratikus” szabályoknak megfelelni

-fogalmazott a pártelnök.

Forrás/fotó: MTI

]]>www.pestsracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Tv fotel (65) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (507) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5721) Jobbegyenes (2159) Sport (729) Gasztronómia (539) Egészség (50) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1463) Életmód (1) Belföld (6) Heti lámpás (255) Szépségápolás (15) Gazdaság (662) Tereb (138) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>