Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Különben dühbe jön

Különben dühbe jön

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Haragos cikket írt Magyarországról minap bizonyos Jordan Warlick...

 

Haragos cikket írt Magyarországról minap bizonyos Jordan Warlick a The Hillen portálon. Az amerikai Helsinki Bizottság tanácsadója lerántotta a leplet Orbán Viktorról, aki állítólag szövetkezett a gonosz Putyinnal. Ebből következik, hogy a magyar kormány immár a Nyugat megbízhatatlan partnerévé vált, miközben boldogan él a nyugati védelem és gazdaság nyújtotta előnyökkel. 

Warlick ezért azt javasolja, hogy a NATO fontolja meg a magyar kapcsolatok leminősítését, elvégre a szövetség „a demokrácia, az egyéni szabadság és a jogállamiság” elvein alapul, amelyeket viszont a demokratikus szabadságjogokat felszámoló Orbán Viktor szándékosan erodál.

 

Ötleteket is ad az amerikai kormányzatnak a feldúlt szerző. „Fokoznunk kell a független újságírás és a magyarországi civil társadalom támogatását. Fontolóra kell vennünk más eszközöket is […], ha a kormány harcias magatartása folytatódik” (Csak nem egy Majdan-színdarabra gondol?)

Harag érződik a helytartót alakító szerző soraiból, az pedig rossz tanácsadó… Nyilván ennek tudható be a Warlick-szózat számos ökörsége. Miféle harcias magatartásról beszél a kétségbeejtő ember, amikor épp Magyarország az egyetlen, amely a háború kezdete óta békét szeretne? Ennél is zavarosabb, hogy az „egyéni szabadságra” hivatkozva kéri a NATO leminősítését. 

Arról már nem is szólva, hogy emberünk azt sugallja, mintha Oroszország a NATO-val állna hadban. Szerintem csupán arról van szó, hogy Warlick és a „Warlickok” attól tartanak, hogy a magyar példa ragadós lehet a térségben.
„Fontolóra kell vennünk más eszközöket is” – írja az ötletgazda. Én a háztáji kikapcsolódást javasolnám odahaza.

Borítókép: Jordan Warlick (Forrás: Twitter/Senator Pauline O'Reilly)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Történelem (18) Jobbegyenes (2825) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Életmód (1) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Tereb (146) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7719) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Sport (729) Gazdaság (713) Heti lámpás (322) Mozaik (83) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>