Ma 2022 augusztus 18. Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.
Kimondhatjuk: Sargentini megbukott

Kimondhatjuk: Sargentini megbukott

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Lopott az Orbángyűlölő!

A V4NA Nemzetközi Hírügynökség szerint a GroenLinks, vagyis a Baloldali Zöldek Judith Sargentiniről közelmúltban megjelent videója hemzseg a jogsértésektől, a holland baloldali párt egy olyan összevágott propagandaanyagot tett közzé, amelyben forrásfeltüntetés és felhasználási engedély nélkül használt fel több magyar médium, így a magyar köztévé archívumába tartozó, szerzői jog által védett videóanyagot.

A V4NA Nemzetközi Hírügynökség pénteken este azt írta: azért, hogy a filmben a lopást leplezzék, próbálták kitakarni a logókat.

Emlékeztetnek: alapvető nemzetközi jogelv, hogy a más által készített videók szerzői jogvédelem alatt állnak, és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

Az MTVA honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély és díjfizetés nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videóanyagok felhasználását.

„Sargentini pártja, a Baloldali Zöldek természetesen az írásbeli engedély beszerzése és a felhasználási díj megfizetése helyett a propagandaanyagukban felhasznált videofelvételeken - nem sok sikerrel - megpróbálták kitakarni a bevágott videofelvételekről a Magyar Televízió csatornáinak logóit, és mellőzték a forrás feltüntetését” - írták. 

Hozzáteszik: a Baloldali Zöldek a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (142) Heti lámpás (260) Életmód (1) Autómánia (61) Mozaik (83) Belföld (8) Vetítő (30) Jobbegyenes (2387) Irodalmi kávéház (513) Egészség (50) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6249) Gazdaság (667) Nagyvilág (1464) Kultúra (6) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>